Heeft u goede verkopers in dienst?

Het gaat goed met de economie. De werkloosheid daalt en het aantal vacatures neemt toe. Dat maakt het voor juweliers lastig om aan goed personeel te komen. Hoeveel bent u bereid om te betalen voor een echt goede verkoper?

Voor juweliers is het een uitdaging goed personeel te vinden tegen redelijke kosten. Niet iedere verkoper kan goed sieraden en horloges verkopen. Je wilt iemand die er niet alleen verzorgd en professioneel uitziet, maar die ook de klant dat speciale gevoel kan geven. En die ook echt weet waar hij of zij over praat. Maar de concurrentie neemt toe en juweliers zijn bereid om steeds hogere bedragen neer te leggen voor een goede verkoper.

 

Een echt goede verkoper kan het verschil maken

Stenen winkels moeten het nu eenmaal niet alleen opnemen tegen andere stenen winkels maar concurreren ook met het Internet. Maar daar liggen juist kansen. Een goede verkoper kan iets bieden wat een online winkel niet biedt, interpersoonlijk contact, een warme begroeting, advies op maat. Een verkoper kan uw winkel maken of breken. Sieraden kopen is emotie en als de beleving in de winkel onaangenaam is geweest, dan zal dit de goede naam van uw winkel schaden. Het is dus belangrijk om een echt goede verkoper in dienst te hebben.

 

Enthousiasme is aanstekelijk!

U weet het als geen ander. Het verkopen van luxeartikelen is spannend. De adrenaline stijgt als je met een goed gevoel over de artikelen praat en je merkt dat het enthousiasme overgenomen wordt. Enthousiasme is aanstekelijk! Dat enthousiasme wordt alleen maar meer aangewakkerd als u verkopers ook met overtuiging de juiste artikelen kunnen presenteren. Zorg dat ze weten wat u allemaal in huis heeft. Hiervoor is een goed winkelsysteem essentieel. Als uw verkopers heen en weer moeten rennen en het een soort zoektocht wordt, dan tempert het enthousiasme bij uw klanten in een rap tempo.

 

Een goede verkoper is actief op de vloer

Zijn er even geen klanten in de zaak, kijk dan wat uw verkopers doen. Er is genoeg te doen! Wat dacht u van het oppoetsen van sieraden. Als er altijd een poetsdoekje in de buurt is, maakt u de verkopers makkelijk om het één en ander na te lopen. Door het vele passen van klanten komen er onherroepelijk vingerafdrukken op de sieraden. Belangrijk dus om alles regelmatig goed na te lopen. Ook de vitrines en de displays. Staat alles er nog netjes bij? Is alle verlichting nog in orde of moet er een lampje vervangen worden? Op deze manier blijft uw verkoper ook op de vloer aanwezig en is hij in staat uw klanten op tijd te verwelkomen. Het ziet er sowieso goed uit als uw verkoper niet bij elkaar in een groepje staan, maar actief bezig zijn in de winkel. Dat geeft een veel professioneler beeld aan uw klanten.

 

Maak het uw verkopers gemakkelijker

Een goede verkoper vinden is een ding, maar wat kunt u doen om de verkoper te ondersteunen? De consument van vandaag komt goed geïnformeerd uw zaak binnen. Uw verkopers zullen dus dat beetje extra moeten kunnen bieden. Naast goede sociale en communicatieve vaardigheden en trainingen op dat gebied zijn uw werknemers ook gebaat bij goede productinformatie. Maak het uw verkopers gemakkelijk door goede labels te printen, zodat bij uw artikelen (afgekort) belangrijke details staan. Dit kan gemakkelijk met de software van PrismaNote. Zorg dat uw personeel ook goede combinaties weet te maken en downsell- en upsell-opties paraat heeft. Meer weten over de mogelijkheden van PrismaNote en de automatisering van uw juwelierszaak?

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *