Boost uw verkoop NA de feestdagen!

Goed, de feestdagen zijn voorbij. De cadeaus zijn gekocht en gegeven. Het is rustig, behalve voor de juwelier die druk is met retouren, voorraadoverschotten etc. Gaan we ervan uit dat januari een karige maand wordt qua verkoop? Nee, we pakken door! De periode na de feestdagen is een goed moment om plannen te maken voor het nieuwe jaar. Met een beetje creativiteit krijgt u de consument weer in beweging!

Zakken met die prijzen

Iedereen weet dat na de feestdagen de prijzen zakken. Veel koopjesjagers gaan op zoek naar een leuke aanbieding voor zichzelf. Ze hebben in december immers al genoeg voor anderen gekocht. Stuur gerichte mailings met een aantrekkelijk onderwerp: ‘Nu honderden artikelen in de uitverkoop!’ of ‘Scoor de eerste aanbieding van het jaar!’. Laat dit ook duidelijk op uw website zien.

Komt u maar met uw cadeaubon

Er zijn altijd mensen die in december geen specifieke cadeaus krijgen maar cadeaubonnen. En ja, in januari kan het grote uitgeven daarvan gaan beginnen. Gemiddeld geven mensen zo’n 20% meer uit dan de waarde van de cadeaubon, dus een interessante groep om je op te richten. Moedig klanten aan hun cadeaubon bij u uit te geven. Als u weet wat klanten in het verleden bij u hebben gekocht kunt u ze gericht een mail sturen met aankoopsuggesties. Doe speciale aanbiedingen via social media of met een e-mail. Met de retail kassa van PrismaNote kan u ook coupons toevoegen.

Bandje erbij?

U kunt ervanuit gaan dat er (potentiële) klanten zijn die
een sieraad of een horloge cadeau hebben gekregen. Maak een overzicht van wat
bij u in de winkel het best verkocht is. En bedenk welke aanvullende opties
zulke consumenten zouden kunnen gebruiken.

Ring + aanschuifring? Bijpassende armband? Horloge + extra bandje? Sieraden algemeen + sieradenkistje? Poetsmiddel-poetsdoek? Oorbellen + bijpassende hanger?

Als ze eenmaal op uw website terechtkomen kunt u ze verder
wijzen op de geweldig sale-items die u te bieden heeft.

Breng het gesprek op gang!
Veel mensen hebben nog vrij na de feestdagen en zijn dus veel op social media te vinden. Zorg dat u niet alleen aanwezig bent maar ook een conversatie op gang brengt. Bedenk bijvoorbeeld een hashtag zoals #MyXmasPresent en moedig iedereen aan te vertellen wat zij voor kerst gehad hebben. Het promoten van deze hashtag en het gebruik ervan doet u via social media, de website, e-mail en door een flyer bij bestellingen te doen. Beloon de leukste tweet of instapost met een prijs om het gebruik van de hashtag extra aan te moedigen.

Speciale VIP-avond

Op basis van aankoopgeschiedenis kunt u een nieuwjaarsborrel houden met uw vaste klanten en/of nieuwe klanten die u in december heeft gekregen (nieuwe nieuwsbriefabonnees). Blik terug op 2018 door de bestsellers in het zonnetje te zetten en met korting aan te bieden. Laat een speciale preview zien van komende collecties. Maak van de gelegenheid gebruik om aan klantenbinding en branding te doen. Nodig ook influencers uit die erover zouden kunnen berichten op hun social media account. De laatste maanden van het jaar zijn ontzettend belangrijk voor de juwelier, hou dit gevoel vast! Trek het goede gevoel in één keer door richting Valentijnsdag. De eerste richtdatum van 2019 waarop weer gepiekt kan worden.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *