Hoe bereik ik de millennial?

Hoe bereik ik de millennial?

Het gaat goed in de juweliersbranche. En dat komt omdat het economisch niet slecht gaat in Nederland. Vooral de millennials hebben meer te besteden. Deze doelgroep, grofweg geboren tussen 1980 en 2000, is voor een deel net in het werkende leven gestapt en heeft duidelijk meer te besteden. Ze geven vaker en meer geld uit. Maar door de legio opties (reizen, uitgaan etc) is het niet gemakkelijk om ze direct sieraden en horloges te laten kopen. Dus hoe bereik ik als juwelier deze doelgroep?

 

Zet een duidelijk imago neer.

Ten eerste is het belangrijk de doelgroep onder de loep te nemen. Zo zijn er anno 2018 nog steeds traditionele juweliers die zich richten op het creëren van ambachtelijk gemaakte sieraden. Daar tegenover staan trendy sieradenwinkels die zich meer focussen op goedkopere merken. Voor beiden is een markt. Belangrijk is om duidelijke keuzes te maken. Wat visualiseer ik in mijn winkel? Richt ik mij meer op middensegment of ga ik voor exclusief? Zorg dat klanten die binnenkomen geen verkeerde verwachtingen krijgen van het aanbod. Het feit is dat jongeren vaker een goedkope sieradenwinkel binnenstappen dan een dure juwelierszaak. Daar lijkt overigens wel verandering in te komen.

 

Maak gebruik van influencers.

Steeds meer juweliers maken gebruik van influencers om het jongere publiek te bereiken via social media. Populaire vloggers en bloggers worden benaderd om sieraden te dragen en erover te berichten op hun accounts. En met succes. Zo laat de actueel ‘Stand van de Retail’ zien, een periodiek rapportage over onderzoek in de retailsector van ABN AMRO. We verwachten dat in de toekomst steeds meer marketingbudget van juweliers besteed zal worden aan deze influencers.

 

Hoe maakt u praktisch gebruik van influencers om lokaal de aandacht te krijgen van millennials? Log in op Instagram en ga naar “Zoeken”. Vervolgens kiest u voor “Plaatsen”. Type daar uw plaats of een grotere stad in de buurt. Vervolgens ziet u direct de beste berichten in deze regio! Ga naar het profiel en stuur de persoon een berichtje of hij/zij een keer langs wil komen in de winkel. Doe daarbij een aanbieding die ze niet willen weigeren. Zo krijgt u lokaal veel meer aandacht op Instagram.

 

Online zichtbaar zijn is een must.

In 2012 was nog maar 3 procent van de sieradenverkoop online, in 2018 is dit 12,7%. Dat is een enorme stijging. De millennial oriënteert zich via de smartphone. Zorg dus dat u naast een fysieke winkel ook online te vinden bent. Keerzijde van het stijgende online aanbod is dat de consument beter in staat is om producten met elkaar te vergelijken. Daardoor zijn de prijzen van sieraden de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Toch zal er altijd een behoefte blijven bestaan aan fysieke winkels. Omnichannel werken is daarom de sleutel tot succes! Heeft u al een webshop die gekoppeld is aan uw kassa? Momenteel komt 1 op de 4 mensen niet naar de winkel, omdat ze niet zeker weten of u het product wel op voorraad hebt.

 

Versterk de binding met uw klant.

In uw fysieke winkel kunt u het verschil maken, door te laten zien dat u deskundig advies geeft en dat u de klant op nummer 1 zet. Uw klantvriendelijkheid kan een bindend element zijn en ervoor zorgen dat klanten weer terugkomen. Het is belangrijk om de binding met uw klant te versterken. Zo kunt u bij aankoop een gratis oppoetsbeurt aanbieden voor een later moment. Of aanbieden om gratis een batterij te vervangen in de winkel. De millennial wil graag geholpen worden om langer van zijn aankoop te kunnen genieten. Hiervoor is het essentieel om genoeg informatie over uw klanten verzamelen en vast te leggen zodat u gerichte e-mailberichten kunt sturen. En dat geldt net zo goed voor uw online klanten. Vraag ze met regelmaat of ze nog tevreden zijn en wijs ze op soortgelijke producten. Veel werk? Niet met de CRM-tool van PrismaNote en Social Media module. Blijvend klantcontact was nog nooit zo gemakkelijk.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *