Instagram als Etalage

Gebruik Instagram als online etalage!

Als juwelier wilt u uw sieraden en horloges onder de aandacht brengen van een zo groot mogelijk publiek. En hoe kan dat beter dan met online marketing? Vandaag de dag kunt u niet meer om social media heen. In 2018 zagen we vooral een sterke groei wat betreft Instagram gebruikers. Deze dienst van Facebook heeft inmiddels meer dan 4 miljoen gebruikers in Nederland. Het is het snelst groeiende social media platform dat we kennen. Dit komt vooral omdat Instagram populair is onder zowel jong als oud. Maar waarom is Instagram als etalage voor u als juwelier zo interessant?

 

Nadruk op afbeeldingen

Instagram legt de focus vooral op afbeeldingen. Het biedt dus de perfecte visuele omgeving voor u om uw producten te etaleren. Istagram als etalage is daarnaast bovendien een sociaal netwerk, dus het biedt ook de mogelijkheid om trouwe fans te krijgen en interactie aan te gaan met uw vaste klanten. Maar hoe maak je nu aantrekkelijk beeldmateriaal voor Instagram?

 

Zorg voor goede belichting

Dat de foto’s van goede kwaliteit moeten zijn is logisch. Maar u hoeft daar niet de duurste systeemcamera voor te hebben. Belangrijk is om te zorgen voor een diffuus licht. Sterke lichtbronnen zorgen voor overbelichting en laten glimmende objecten wit oplichten. Met zachte belichting blijven contrasten en schaduwen subtiel zichtbaar. Een simpele fotobox (verkrijgbaar via PrismaNote) kan al voldoende zijn om uw doel te bereiken. Zorg dat uw foto’s scherp zijn en snij ze, bij voorkeur, vierkant uit. Bewerk de foto’s zo dat de kleuren en verzadiging natuurgetrouw zijn. Door de foto’s met dezelfde bewerking te uploaden zal uw profiel op Instagram als etalage gebruikt worden door consumenten.

 

Besteed aandacht aan een goede achtergrond

Kies als achtergrond iets dat neutraal van kleur is en niet voor ongewenste kleurweerspiegelingen zorgt op het sieraad. Een stuk wit papier werkt perfect of een natuurlijk materiaal als steen. Zorg dat het oppervlak waarop het sieraad ligt perfect schoon is. De kleinste imperfectie valt op omdat u van dichtbij fotografeert. Experimenteer ook met materialen zoals drijfhout of een ander materiaal dat bij u en uw merk past. Vergeet ook niet foto’s te maken van sieraden die ook daadwerkelijk gedragen worden. Dit helpt klanten te visualiseren hoe het sieraad bij hen zal staan.

 

Schrijf een krachtige omschrijving

Een productomschrijving heeft als doel de consument ervan te overtuigen dat het product de moeite waard is om te kopen. Zorg dat uw tekst helder is, noem belangrijke details zonder dat het een saaie opsomming wordt. Maak er een sprankelende enthousiaste tekst van. Vertel een verhaal over de sieraden. Beschrijf de geschiedenis ervan en hoe u ze gemaakt heeft. Vertel waar de materialen vandaan komen en noem de voordelen van het sieraad.

Om goede voordelen te kunnen noemen is het belangrijk uw doelgroep te kennen. Wat is belangrijk voor hen? Welke lifestyle volgen ze? Zorg dat het product aansluit op hun way of life en dat het hun levensgeluk zal verhogen als ze dat ene sieraad dragen.

 

Kies de juiste hashtags

Een goed gebruik van hashtags kan ervoor zorgen dat uw sieraden door een groeiend aantal volgers gezien worden. U zult in staat zijn om nieuwe volgers te bereiken en huidige volgers te  enthousiasmeren om ambassadeurs te worden voor uw onderneming. Instagram staat een maximum van 30 hashtags per afbeelding toe, maar u kunt ook volstaan met 5-15 hashtags als dat de meest relevante zijn. Sites als Websta of Iconosquare kunnen u helpen de juiste hashtags te vinden voor uw foto’s.

 

Reageer op commentaren

Zodra mensen gaan reageren op uw foto’s, bedank ze dan voor hun commentaar of stel vragen. Laat zien dat er echt een persoon achter het account zit. Dit wordt echt gewaardeerd!

Hoe dan ook, zorg dat u er vooral plezier in heeft. Maak mooie foto’s, zorg voor een mooi totaaloverzicht. Het hoeft niet gelijk perfect te zijn, experimenteer en leef u uit. U zult zien dat u met Instagram als Etalage resultaat hebt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *