Automatiseren en Digitaal Werken in de Retail | Juweliersroute 001

Welkom bij de juweliersroute naar succes! In dit programma gaan we in meerdere afleveringen kijken hoe de juwelier kan automatiseren en digitaal kan gaan werken. De juweliersbranche staat voor enorm grote uitdaging zoals u weet. Dus abonneer op het YouTube kanaal en leer wekelijks meer over het automatiseren in de winkel.

De consument oriënteert en koopt steeds vaker online. En grote bedrijven zijn steeds beter in het pakken van deze omzet. Hoe gaat u als juwelier weer een plekje veroveren in deze online wereld? Dat kan eigenlijk alleen maar door te automatiseren. Hiermee laat u bepaalde zaken in de winkel verdampen. Daarom willen we in de komende afleveringen van de “Juweliersroute Naar Succes” letten op drie dingen:

 

Hoe gaan we automatischer werken in de winkel?

Dus hoe gaan we processen optimaliseren? Neem bijvoorbeeld iets dat elke juwelier moet doen: producten invoeren. In de komende afleveringen leggen we uit hoe u dat met PrismaNote niet meer hoeft te doen. Zodat u meer tijd hebt voor het doen van marketing.

 

Hoe gaan we online zichtbaar worden?

Hoe gaan we met een webshop, website en social media weer aandacht krijgen van de consument. Het liefst natuurlijk gezamenlijk met de merken die we voeren en collega juweliers.

 

Hoe gaan we de klant weer aan ons binden?

Bijvoorbeeld u schrijft een bonnetje nog steeds met de hand. Maar met bepaalde systemen kan je het bonnetje ook mailen, zodat je een grote database klantgegevens opbouwt. Deze gegevens kan je weer gemakkelijk gebruiken met slimme marketingsystemen om de klant weer beter aan u te binden.

 

Abonneer op het YouTube kanaal

Hier kunnen we dus nog maanden of jaren mee aan de slag. Abonneer dus op het YouTube kanaal en meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief. Hiermee leert u elke week weer iets meer van het automatiseren van uw winkel! Het is een relatief onbekend terrein voor de juwelier, dus maakt u zich nog geen zorgen dat u niet alles direct begrijpt. Samen komen we er!

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

2 replies on “Automatiseren en Digitaal Werken in de Retail | Juweliersroute 001

 • Aart Wolters

  U heeft een prachtige oplossing voor de grootste problemen van een juwelier.
  U snapt zoals ik lees de problematiek ook in de juweliers branche. Teveel voorraad te lage omzetsnelheid en snelle wisselingen van collecties.
  Maar wat ik niet lees is hoe uw relatie is met de leveranciers uit ons vak. Hoe die kunnen omgaan met de digitalisering en de snelheid ervan. Voorbeelden van succesvolle juweliers lees ik ook niet. Hoe kunt u dan stellen dat je minder werk en meer winst uit uw prachtig voorstel kunt halen?
  Beloften hoor ik vaak.

  Ik ben bijna af van het mislukte experiment Yizz. Wat me alleen maar veel geld heeft gekost in de hoop dat de belofte waarheid werd. Zo ben ik kritisch over uw beloften en voorstellingen die heel goed doordacht zijn?
  Maar hoe staan de leveranciers ten opzichte van Prisma note? Werken ze wel mee??
  Mooi zou zijn dat als ik een product inkoop, dit automatisch kan invoeren, met een productomschrijving en op de website kan zetten. In een klik.
  Bijvoorbeeld Zinzi, van Leeuwen, of Kasius. Seiko, Buddha.

  Allemaal ( Zinzi, van Leeuwen, of Kasius. Seiko, Buddha) hebben hun webshop klaar, dus kan dit ook in welke vorm dan ook met hun dealers zoals wij gecombineerd worden . Ze gaan sowiezo de juwelier al voorbij. Ze zijn leveranciers en concurrenten.
  Prismanote gaat voor automatisering

  Anders gezegd, hoe automatiseer ik mijn inkoop ??
  Welke leveranciers heeft u verbonden en doen mee met U.

  Groet
  Aart Wolters

  Beantwoorden
  • PrismaNote

   Hartelijk bedankt voor uw interesse in PrismaNote! Goed te horen dat de ideeën en het systeem aansluiten bij uw wensen. Vandaag is versie 0.9.5 live. Pas bij versie 1.0.0 is het complete systeem goed te gebruiken. U kan de planning hier volgen: https://info.prismanote.com/roadmap/ Dit is de reden dat er momenteel nog geen juweliers met PrismaNote werken. Helaas kost het bouwen van een goed product veel tijd. Wel hebben veel juweliers interesse getoond en zijn enkelen nauw betrokken bij de ontwikkeling. Zo willen onder andere Juwelier Punte (Arnhem), Juwelier Alexander Beekhuis (Oestgeest), Juwelier Schilder-Vlugt (Volendam), T Gildehuys van Immerseel (Oosterbeek), Juwelier Roel Bakker (Honselersdijk), Juweler Haesen (Valkenburg) zo snel mogelijk starten.

   1. Hoe minder werk en meer winst behalen?
   Het systeem is een totaal oplossing van (tablet)kassa, website, reparatieverwerking, productdatabase en marketingtools. U bespaart tijd door producten met één klik toe te voegen aan uw kassa en webshop, omdat deze gekoppeld zijn aan een grote database producten. Deze database wordt gevuld door uw leveranciers, dus het aanmaken van nieuwe producten kost bijna geen tijd meer.

   Daarnaast willen we de reparatieverwerking beter stroomlijnen. Zo weet u altijd en overal wat de status is van een reparatie en kan u automatisch de leverancier en de klant op de hoogte houden.

   Ook bevat het systeem een marketingprogramma. Hierin kan de leverancier beeldmateriaal en marketingbudget met u delen om consumenten te bereiken bij u in de buurt. Dit is een zeer belangrijk onderdeel om de omzet te verhogen (naast een website waarop u laat zien wat u in de winkel hebt). Hiervoor heeft u dan ook geen tijd en kennis nodig voor het doen van online marketing.

   Zoals u zegt is dit een mooi (lang) verhaal, waar u kritisch tegenover staat met vorige ervaringen. Daarom zijn we ook al 3 jaar bezig zonder juweliers te vragen het systeem aan te schaffen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar de eerste bruikbare versie is dus eindelijk bijna in zicht. U bent van harte uitgenodigd om mee te denken met de ontwikkeling.

   2. Wat vinden leveranciers ervan?
   Ook leveranciers hebben enthousiast gereageerd. Ze kunnen op deze manier beter hun juwelier ondersteunen, het assortiment tonen en lokale marketing doen. Hierdoor gaat ook de leverancier effectiever werken. Omnichannel werken (één ervaring van winkels en online) heeft namelijk de toekomst. Daarom openen grote merken ook hun eigen winkels. Met een systeem als PrismaNote hoeven ze dat in principe niet meer te doen, maar kunnen ze weer beter samenwerken met de juwelier.

   3. Automatiseren van inkoop
   Momenteel wordt er ook gewerkt aan een update, waarmee u een lijst inkomende producten met één klik kan toevoegen aan uw kassa en website. Hiermee hoeft u dus niet meer elk product zelf in te voeren.

   We willen absoluut geen verwachtingen scheppen die we niet waar kunnen maken. Bovendien kost het bouwen van dit systeem veel tijd. Daarom werken we hard aan de eerste complete versie die waarschijnlijk over 2 maanden live gaat. Ook het testen van de software veel tijd, maar elke dag worden er nieuwe stappen gezet.

   Ook leuk om te weten dat dit de eerste juwelierssoftware is dat volledig in ‘internettaal’ geschreven is. Hierdoor gaat het systeem werken op elk apparaat (ook uw huidige windows kassa). Bovendien kan elke juwelier de software downloaden en online gebruiken. Zo hoeft u dus vooraf ook geen hoge investering te doen.

   Afspeellijst van alle afleveringen: https://www.youtube.com/watch?v=LGs5aafR-FU&list=PLpCAcIXwIGPf8vDe0-PQhXHGc_CD1A4tx

   Beantwoorden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *