Retail marketing – tijd voor een nieuwe aanpak!

Was het vroeger voldoende om consumenten te verleiden tot de aanschaf van een nieuw product, nu moeten we mensen zien te inspireren. Waarom? Twintig jaar geleden hadden we niet kunnen bedenken dat de wereld zou gaan draaien om smartphones. Dagelijks worden we via dit apparaat overspoeld met informatie. Hoe maakt u het verschil?

 

Personalisatie

De consument van nu is gewend om alles op maat te kunnen krijgen. Je stelt je eigen telefoonabonnement samen en kijkt je favoriete tv-programma’s online terug op een tijd die je zelf uitkomt. Muziek luisteren doen we via Spotify, waar je zelf je playlist kunt samenstellen. De vraag is dus, hoe sluit u als retailer aan bij deze ontwikkeling? Door bijvoorbeeld gerichte mailings te sturen. Een goed CRM-systeem kan u helpen om specifieke informatie over klanten op te slaan. Stuurt u bijvoorbeeld al een kortingsbon als een klant jarig is? Of geeft u een service cadeau tegen de tijd dat een batterij van een horloge leeg zou kunnen raken? Misschien kunt u aanbieden een sieraad op te poetsen een jaar na aankoop?

 

Beleving

De tijd dat we massaal in de rij staan bij MacDonalds is voorbij. We gaan liever naar Foodtruckfestivals, eten in ons favoriete vega-restaurant en koffie drinken we in dat gezellige koffiebarretje aan de gracht. We leven in een wereld die overspoeld wordt met dertien in een dozijn aanbiedingen. En ondanks de technologische ontwikkelingen lijken we alleen maar minder tijd te hebben. De tijd die we hebben willen we dan ook goed besteden. Dit beïnvloedt de inhoud van retail marketing enorm. We bieden geen losse producten aan maar een beleving. Creëer op Social Media een wereld waarin uw juwelierswinkel centraal staat. Maak het een feestje om bij u een aankoop te doen. Zorg voor events waar influencers bij aanwezig zijn, zoals een workshop of de introductie van een nieuw merk.

 

Transparantie

We willen weten hoeveel leefruimte kippen hebben gehad voor ze in het schap bij de supermarkt terechtkomen. En die E-nummers achterop een pakje saus, waar staan die eigenlijk voor? Ja, we willen alles weten en kunnen dat ook! Met de komst van het internet werd het al gemakkelijker voor de consument om informatie over producten te verzamelen. De smartphone heeft de weg naar informatie nog verder ontsloten. Onze vragen zijn in een splitsecond beantwoord, we vergelijken alle opties en maken daarna een afweging. Het horloge dat u verkoopt staat ook op andere websites en ligt ook in andere etalages. Laat zien dat u precies weet waar u mee bezig bent. Zorg dat u een expert bent in uw vakgebied. Vertel dingen over de herkomst van uw sieraad en van de grondstoffen die u gebruikt. Laat zien hoe dingen tot stand komen. De consument van nu wil het weten!

 

Heb ik daar wel tijd voor?

Retail marketing van nu begint bij het kennen van de klant. Alleen dan kan er gericht marketing bedreven worden. Vraag om de CRM-tool van PrismaNote en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om uw klanten te inspireren en blijvend aan u te verbinden.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *