Ik wil meer aandacht op Social Media!

“Hoe zorg ik voor betere content?” lijkt een relevante vraag. Maar de juiste vraag zou moeten zijn: “Hoe zorg ik ervoor dat mijn content beter gezien wordt?”. De tijd dat we maar heel veel berichten de wereld in moeten slingeren is voorbij. Natuurlijk moeten we regelmatig onszelf online presenteren met kwalitatieve posts. Maar wat als maar 5 mensen een duimpje geven en niemand het bericht wil delen?

“Content is king, distribution is queen and she wears the pants.”

Deze uitspraak van Jonathan Perelman van BuzzFeed is spot-on. Een serieus probleem, dat vaak door content marketeers genegeerd wordt. We investeren veel in teksten en beeldmateriaal van topkwaliteit. Maar in de meeste gevallen worden deze simpelweg niet ontdekt. Het grote publiek vindt de berichten niet en deelt ze vervolgens ook niet. De berichten gaan niet viral, sterker  nog, ze gaan helemaal nergens naartoe. YouTube-kanalen met supergoede video’s, maar magere kijkcijfers… Waar gaat het mis?

 

Maak wat budget vrij voor betaalde promoties

Staar u niet blind op het produceren van meer en/of betere content. Leg de focus op een doeltreffende verspreiding. Hoe dan? Het start met een plan. De concurrentie op het net is groot, dus zorg dat u een budget vrijmaakt voor uw marketinginspanningen. Onderzoek de mogelijkheden van betaalde promoties op Facebook en Google Adwords. En mocht een bepaalde campagne succes hebben, herhaal deze dan!

 

Leun niet achterover

Wacht niet af totdat uw bericht mensen bereikt, maar zoek zelf naar interessante platforms die zouden willen meewerken. Bloggers en vloggers met een groot bereik op Internet kunnen u helpen snel meer naamsbekendheid te krijgen. In ruil voor een sieraad of een beleving kunt u onder de aandacht komen bij tienduizenden potentiële klanten. Leg zelf contact met journalisten, redacteurs en influencers om uw nieuwe product of service onder de aandacht te brengen. Schrijf zelf een mooi bericht, voeg een goede foto en betaal een nieuwssite om het als advertorial op de site op te nemen. Zoek de consument dus op waar hij te vinden is.

 

Social media via PrismaNote

U heeft natuurlijk niet de tijd om elke dag te netwerken en bezig te zijn met uw distributie. Daarom heeft PrismaNote een tool ontwikkeld waarbij merken en juweliers de handen ineen kunnen slaan. Pakkende Facebookposts staan al voor u klaar om gedeeld te worden. Het enige dat u hoeft te doen is het te delen met uw eigen fans. Meer weten over de mogelijkheden van PrismaNote voor u als juwelier? Ontdek hoe u samen met uw leveranciers lokaal marketing doet en meer bezoekers krijgt.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *