Hoe krijg ik meer naamsbekendheid in de buurt?

Ontdek de 8 tips om met uw winkel positief op te vallen in de buurt. Naamsbekendheid genereren is belangrijk voor elke winkelier. Natuurlijk kennen veel buurtbewoners u al, zeker als u langer actief bent in de stad. Maar door de vele prikkels die consumenten tegenwoordig krijgen, is het niet meer vanzelfsprekend dat lokale consumenten altijd direct aan u denken om iets te kopen.

 

1/8. Werk samen met lokale ondernemers

Heeft u weleens contact met andere ondernemers bij u in de buurt? Door samen te werken met andere winkeliers, kunt u vaker de lokale consument bereiken. Daarnaast maakt u gebruik van de vertrouwensband die de andere ondernemer al met zijn klanten heeft. Door uw klanten weer te informeren over de andere winkelier, helpen jullie elkaar aan meer naamsbekendheid. Dit kan al simpel beginnen door een klein visitekaartje van de ander in de winkel te leggen. Maar voor het beste effect is het natuurlijk leuk om samen een actie op te zetten, waarbij de consument voordeel krijgt bij een andere winkelier. Bijvoorbeeld een man krijgt korting op een knipbeurt bij de lokale kapper als hij een herenhorloge bij u aanschaft. Hierdoor gebruiken beide winkeliers hun netwerk om extra naamsbekendheid en omzet te realiseren.

 

2/8. Stimuleer mond-tot-mond reclame

Mond-tot-mond reclame is een onzichtbare kracht die door de buurt vliegt. Het beïnvloedt 92% of alle consumenten om een aankoop te maken. Veel marketeers denken dat dit vooral een organisch proces is, waar je weinig invloed op hebt. Je kan inderdaad niemand verplichten om iets goeds over uw bedrijf te zeggen, maar je kan het heel goed aanmoedigen. Het begint al heel simpel met het vermelden dat u het op prijs stelt, dat ze de aankoop of de service delen met vrienden. Door middel van email correspondentie of een kaartje bij de bestelling, kunt u mensen uitnodigen iets te delen op uw Facebook pagina of een review achter te laten. Daarnaast kunt u ook klanten met acties stimuleren om andere mensen naar de winkel te laten komen. Dit werkt natuurlijk optimaal online, maar u kunt ook 3 kortingskaartjes meegeven die ze kunnen uitdelen of zelf kunnen gebruiken. Het allerbelangrijkste voor goede mond-tot-mond reclame is dat de klant verrast wordt. Maak de klant echt blij, dan begint hij vanzelf over uw juwelierszaak te praten! Daarnaast is het ook interessant om goed duidelijk te maken hoe u graag een referentie ontvangt. Kan dit via een formulier of op de website? Of heeft u het liefst aanbevelingen via Social Media? Leg hierbij de nadruk op de sterke punten van uw winkel en uw producten, zonder heel erg reclamemakend over te komen. Maak het zo makkelijk en leuk mogelijk voor de tevreden klant. Deel bijvoorbeeld een horloge onderdeel uit.

 

3/8. adverteer lokaal

Lokaal naamsbekendheid generen kan verder gaan dan een advertentie in het lokale blaadje. U kunt bijvoorbeeld eens overwegen om een flyer door de brievenbussen te doen of een direct mail specifiek aan uw klanten te sturen. Het is natuurlijk duurder dan email- of onlinemarketing, maar ook persoonlijker.  Verder is het interessant om eens een bushokje of prikbord van uw poster te voorzien. Resultaat is niet altijd direct meetbaar, maar invloed heeft het absoluut. Een ondergewaardeerde vorm van B2C marketing is het visitekaartje. Deelt u deze zelf weleens uit en heeft u ze op zak? Hoe leuk en persoonlijk is het om vaker mensen in de buurt, een kaartje toe te reiken. Dit kan in of voor uw winkel, maar ook op gelegenheden is het een goede gewoonte om er een paar uit te delen.

 

4/8. Werk aan lokale zichtbaarheid

Als je lokaal bekend bent en wilt blijven, is het natuurlijk belangrijk om lokaal zichtbaar te zijn. Dit begint natuurlijk al met een duidelijke uiting op de winkel, maar u beeldmerk kan veel vaker in het straatbeeld terugkomen. Een klassieker is natuurlijk de auto-sticker die je er één keer op plakt en zeker zal terugverdienen. Verder houdt natuurlijk iedereen van gratis spullen! Een gratis boodschappentas, pen of zonnebril zullen weinig mensen afslaan. Ook kunt u bijvoorbeeld als juwelier een klok of een lokaal evenement sponsoren.

 

5/8. Adverteer op Social Media

Social Media is een zeer aantrekkelijk kanaal om naamsbekendheid te verbeteren. Naast het delen van leuke en informatieve content, is het ook heel interessant om te adverteren op Social Media. Vooral Facebook en Instagram bieden eindeloos veel mogelijkheden om ook lokaal nieuwe klanten te maken. U kunt niet alleen op basis van geslacht en locatie adverteren, maar u kunt ook mensen met bepaalde interesses benaderen. Als u dit verder wilt ontdekken, kunt u meer lezen over de Social Media tool voor juweliers. Hier kunt u ook ons gratis Ebook downloaden met verschillende Social Media strategieën.

 

6/8. Versterk uw Google vindbaarheid

De attentie van consumenten is online, maar de meeste aankopen worden nog vooral in de winkel gedaan. De consument koopt het liefst lokaal, omdat hij daar makkelijk kan terugvallen op service. Dit is voor juweliers een geweldige kans! Het is dus slim om interessante informatie online te delen met potentiële klanten, zodat ze u kunnen vinden. Om mensen van dienst te kunnen zijn is een goede website de basis voor meer naamsbekendheid van de retailer. Hierdoor kunnen mensen bij u uitkomen als ze Googlen naar de juwelier in de buurt en kunt u 24/7 uw aanbod laten zien. Dit gaat uiteraard niet allemaal vanzelf, maar het is zeker belangrijk om in te investeren.

 

7/8. Maak van uw bedrijf een merk

Storytelling en merkbeleving is ook voor de winkelier van belang. Door de digitale omslag willen consumenten uw verhaal horen en volgen. Hiermee creëert u ook een emotionele band met uw klanten, want met een goed verhaal blijft u in herinnering bij de doelgroep. Hiervoor is het belangrijk dat u weet wat uw sterke punten zijn en welke waarde u toevoegt voor de klant. Neem dit als uitgangspunt en vertaal het naar alle marketingactiviteiten die u doet. Zo wordt uw bedrijf steeds bekender en zal men zich eerder aangetrokken voelen om bij u langs te gaan. Bovendien wordt het steeds goedkoper om meer mensen te bereiken. Als juwelierszaak kunt u bijvoorbeeld uw passie voor goud, horloges of sieraden vastleggen en delen. Veel mensen hebben geen idee hoe een horloge er van binnen uitziet of hoe je goud omsmelt tot iets nieuws.

 

8/8. Influence marketing

Om meer naamsbekendheid in de buurt te krijgen, is het dus van belang dat u meer mensen inspireert om over uw winkel te praten. Het verhoogd uw geloofwaardigheid en zet mensen aan om bij te kopen. Met influence marketing richt u zich hierbij vooral op mensen die een groter bereik hebben onder uw doelgroep. Vooral voor het creëren van bekendheid zijn deze ‘influencers’ een goede aanvulling. Maar hoe zorgt u er voor dat u genoemd wordt? Vaak heeft iedereen het al best druk. Daarom is het belangrijk dat u hen ook iets biedt in ruil voor een aanbeveling. Geef bijvoorbeeld een gratis product of een kortingscode. Verder is het ook handig om een A4’tje op te stellen met de informatie over uw bedrijf, zodat ze weinig werk hebben om een aanbeveling te schrijven. Om in contact te komen met deze mensen, kunt u bijvoorbeeld op locatie zoeken bij Instagram. Bekijk vervolgens de profielen van de personen die bij “Top Post” staan en stuur ze een persoonlijk bericht.

 

De komende weken hopen we meer informatie te delen over meer naamsbekendheid in de buurt creëren. Laat hieronder gerust weten, als u vragen hebt. Succes met marketing!

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *