Omnichannel: breng online en offline bij elkaar

Omnichannel of online winkelen?

Graag delen we de nieuwste voorspellingen en trends van Google voor de retail in de laatste periode van dit jaar. Als de feestdagen er snel aankomen, is online winkelen top-of-mind bij mensen. Meer dan de helft van de kopers zegt dat ze alles online kopen als dat kon. Dat klinkt verontrustend, maar uit de verdere enquête blijkt dat er positief nieuws is voor de juwelier. Vooral voor winkeliers die omnichannel werken (dus zowel online als offline) zijn er veel kansen. Bron: Google.

 

Comfort dat online winkelen niet kan bieden

61% van de kopers geeft namelijk aan dat ze liever merken kopen die verkrijgbaar zijn bij een fysieke winkel in de buurt. Blijkbaar willen mensen wel de zekerheid die een fysieke winkel biedt. Dus gebruik dit ook in uw reclame uitingen. Een winkel heeft iets bekends en biedt comfort. Dat blijkt ook uit de cijfers. 45% van de kopers in winkels zeggen dat ze er gekocht hebben, omdat ze hier simpelweg altijd kopen. Dat is natuurlijk geen reden om op uw lauweren te rusten.

Een voordeel voor de omnichannel juwelier is dat mensen tegenwoordig ongeduldig zijn. Uiteindelijk blijkt dat 80% van de kopers naar een winkel gaat als ze het product nodig hebben of gelijk willen hebben.  Daarom is het dubbel zo belangrijker in deze periode van het jaar om een betere connectie te maken van uw online en offline activiteiten. Door online te laten zien wat u in de winkel hebt, kan u extra omzet maken.

 

Creëer specifieke ervaringen voor uw producten met uw winkel

Iets anders wat de potentiële kopers waarderen? De mogelijkheid om het product vooraf te ervaren. Er zijn namelijk twee zaken erg belangrijk voordat mensen tot een aankoop overgaan: bekijken en interactie met een product voordat ze het kopen. Zo heeft een omnichannel winkelier die jassen verkoopt een testkamer waar je bepaalde jassen onder extreme kou zelf kan testen. Maar ook horloges en sieraden zijn een emotioneel product. Bedenk dus goed wat de klant eerst wil ervaren voordat hij het product wil aanschaffen. 35% van de kopers zegt dat ze voor de fysieke winkel kiezen, omdat het leuker is dan bij een webshop.

 

Omnichannel: Online en Offline

Dus ook al is het een digitaal of een fysiek winkelmandje, winkeliers moeten hun klanten helpen om zich goed te voelen over een aankoop. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat uw online en offline systeem goed samenwerkt. Hiermee kan u data verzamelen en weer toepassen op een ander onderdeel van uw bedrijf.

 

Hier zijn een paar vragen die de omnichannel juwelier aan zichzelf kan stellen:

  • Maakt uw winkel het gemakkelijk om producten (online) te vinden en zijn ze direct beschikbaar? Zo niet, dan is helaas de volgende winkelier met één mobiele zoekopdracht gevonden.
  • Is het de afstand waard? Naar een winkel gaan is niet altijd gemakkelijk, dus overtuig mensen te komen. Bijvoorbeeld met een interessante ervaring of met waardevolle kennis.
  • Hoe versterkt uw winkel de website en andersom? Wees er voor de klant door een ervaring neer te zetten met unieke voordelen. Zowel op uw online als offline kanalen.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *