Dit zeggen andere juweliers over online sieraden verkoop

Online sieraden verkoop

U verkoopt uw sieraden online? Of u staat op het punt om dat te gaan doen? Wij denken graagt met u mee. Juweliers die al online verkopen staan immers voor verschillende uitdagingen. Wij zetten er een aantal voor u op een rij.

 

Offline concurrentie

Wat geldt voor de stenen winkels ten opzichte van de online aanbieders geldt natuurlijk ook andersom. Online juweliers hebben ook te maken met offline concurrentie. Gevestigde namen die bekend zijn in het straatbeeld en een vaste klantenkring door de jaren heen hebben opgebouwd. Sommige consumenten zijn terughoudend met bestellen omdat ze bang zijn dat de juwelier het artikel niet terug wil nemen. Het kan immers voorkomen dat een product defect is bij aflevering. Belangrijk dus om vanaf het begin een duidelijke online identiteit te ontwikkelen. Laat duidelijk weten dat u een goede after service biedt. Is het artikel defect? Maak het een consument gemakkelijk om het te retourneren.

 

Geen mogelijkheid tot passen

Er is een grote groep consumenten die niet zomaar tot aanschaf wil overgaan zonder het product eerst in echt gezien te hebben. Hoe leuk het horloge er ook uit ziet, hoe het er echt om je pols uitziet blijkt een vraag. Hoe voelt de band? Is het uurwerk niet te groot of te klein voor mijn pols? Hoe zwaar voelt het horloge aan? Dit probleem is te ondervangen door een goede service. Voldoet het artikel niet aan de wensen, geef dan de gelegenheid tot ruilen of geldteruggave.

 

Foto’s die het product geen recht doen

Niet iedereen heeft de tijd, de apparatuur en de skills om echt goede foto’s te maken. Je wilt dat de foto’s recht doen aan de artikelen. Dat goud ook echt als goud overkomt en dat details goed naar voren komen. Als de witbalans niet in orde wordt het al snel een rommelig geheel op een website. En dat is zonde, want u wilt natuurlijk professioneel overkomen. Andersom moet u ook zien te voorkomen dat aan de foto’s teveel gesleuteld wordt in Photoshop. In zo’n geval valt het artikel tegen als het bij de consument binnen komt. PrismaNote heeft een database met veel artikelen, inclusief goede foto’s en productinformatie. U hoeft dan zelf geen foto’s meer te maken. Kwestie van selecteren en klaar! Mocht u toch nog foto’s willen maken van eigen artikelen, dan kunnen we voorzien in een goede fotobox.

 

Onvindbaar via Google

U heeft uw site helemaal op orde, maar u komt maar niet naar boven in Google zoekmachines? De concurrentie om op pagina 1 te komen is groot. De strijd aangaan met grote spelers is bijna onbegonnen werk, zou je denken. Maar u kunt zelf veel doen om uw website hoger in de zoekresultaten te krijgen, door uw website van voldoende informatie te voorzien. Daarnaast kunt u, als uw site helemaal op orde is, gebruik maken van Google Ads en/of marketing op social media kanalen. Binnenkort kunt u via PrismaNote gemakkelijk Facebook updates delen die linken naar uw site.

 

De website is niet gebruiksvriendelijk genoeg

Consumenten zijn verwend en gewend aan goede, snelle en gebruiksvriendelijke websites. Is uw website onnodig traag? Is het onduidelijk waar bepaalde producten staan? Of kost het veel moeite en stappen om uiteindelijk te kunnen afrekenen? Zorg dat uw website mobielvriendelijk is en vraag niet meer informatie in te vullen dan noodzakelijk is. Consumenten geven aan het ‘administratieve’ gedeelte van het aankoopprijs niet plezierig te vinden. Maak het dan ook zo kort en eenvoudig mogelijk. Met een goede website, inclusief webshop kunt u snel van start. Daarom bieden wij juweliers de mogelijkheid een website af te nemen die al compleet geoptimaliseerd is.

 

Snelle levering

Tot slot geven juweliers aan dat het ook een uitdaging is om sieraden zo snel mogelijk bij de klant thuis te krijgen. Consumenten zijn bereid tot maximaal 4,5 dag te wachten op hun pakketje. Dit wachten kan als een stuk prettiger worden ervaren als de klant goed op de hoogte gehouden wordt. Zorg dus voor heldere mailtjes die aangeven wat de stand van zaken is omtrent een bestelling.

PrismaNote is er voor de offline en de online juwelier. Samen ga je sneller én kom je verder. We zijn er voor u!

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *