Branding op Social Media en Lokale Marketing (III)

In deel 3 van deze serie hebben we het over branding op Social Media. Hoe vergroot u uw naamsbekendheid online? Hoe bouwt u aan een goed imago? Een aantal tips voor u op een rij.

 

1 Verspreid uw naam overal op Internet

Social Media is niet alleen maar Facebook, Twitter en Instagram. Ga op zoek naar forums, websites en eigenlijk alle mogelijke plaatsen/community’s die interessant kunnen zijn. Ga op zoek naar de doelgroep. Kijk wat er speelt, wat mensen bezighoudt en zorg dat u betrokken raakt. Praat mee over onderwerpen en toon uw deskundigheid. Neem bijvoorbeeld een horlogeforum waar u antwoorden geeft op vragen over bepaalde complicaties van een horloge.

 

2 Wees transparant richting elke consument

Reageer op iedereen, wees eerlijk. We maken allemaal fouten. Geef ze toe, erken problemen en herstel ze. Het kan zo uitwerken dat een klant met een negatieve ervaring uiteindelijk een vaste klant wordt.

 

3 Bekijk regelmatig online reviews

En dan bedoelen we niet alleen de positieve, maar juist ook de negatieve. Iedere juwelier krijgt een keer te maken met negatieve reviews. Het is dan ook volkomen normaal dat ook over uw zaak soms niet bepaald positieve commentaren opduiken. Wat hierbij van groot belang is, is hoe u op deze reacties reageert. Wat kunt u ter compensatie aanbieden, een kortingsbedrag? Of vergoeding van de kosten? Ga een gesprek niet uit de weg maar zorg voor een passende oplossing. Lees hier meer over hoe te reageren op slechte reviews.

 

4 Deel foto’s van uw werknemers met uw volgers

Mensen zien graag de menselijke kant van bedrijven. Per slot van rekening doen klanten uiteindelijk zaken met mensen, niet met bedrijven. Ga een stapje verder en introduceer uw medewerkers aan uw online community. Besef dat social media voor mensen een vorm van ontspanning is en een moment om te zien wat vrienden en familie doen. Ze verwachten dan ook foto’s waar deze mensen opstaan. Het is dan ook niet vreemd dat afbeeldingen van mensen het goed doen op Facebook, tenminste als het ‘echte’ mensen zijn en niet gekochte stockfoto’s.

 

5 Zoek influencers die uw merken of winkel willen promoten

U heeft uw eigen lijn handgemaakte sieraden geïntroduceerd in uw winkel! Gaaf! Zorg dat zoveel mogelijk mensen daarvan op de hoogte raken. Influencers zijn daar uitermate geschikt voor. Onderzoek welke populaire vloggers, bloggers of redacteurs uw doelgroep aanspreken. Vraag hen om uw sieraden te testen en er een mening over te geven. Dit kan vaak in ruil voor een product, een bepaalde ervaring/dienst of een vast bedrag. Lees hoe u lokaal influencers kan benaderen op Instagram.

 

Dit was weer een overzicht van 5 tips die u kunnen helpen online een belangrijke speler te worden. In een volgende blog zullen we toespitsen op het delen van goede content. PrismaNote is er voor de juwelier van nu. De juwelier die weet dat offline en online dé combinatie is om bestaansrecht te hebben anno 2018. Vraag ons gerust om alle faciliteiten die wij de juweliersbranche te bieden hebben.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *