Doe deze 5 dingen wel op Social Media (II)

Dat social media voor veel juweliers nog een groot vraagteken is bespraken we al eerder. We zien wel steeds meer ondernemers die de sprong wagen, want we willen tenslotte allemaal meer winkelbezoekers. Maar alleen posten is niet genoeg. U heeft het al druk genoeg, dus wilt u dat uw activiteit op social media doeltreffend is. Eerder spraken we al over een aantal don’ts op dit gebied. In dit deel bespreken we nog een aantal tips die u succesvoller zullen maken op social media.

1 Haak in op trending topics

Op sites als twimmer.com staat een overzicht van trending topics op Twitter. Gebruik deze kennis om campagnes daaromheen uit te voeren. Neem bijvoorbeeld #blackfriday of #Sinterklaas en gebruik deze hashtags in uw campagne.

 

2 Deel-en-win-acties worden snel als spam gezien

Ze worden al minder maar ze komen nog steeds voorbij, de bekende winacties. Begin er niet aan, het wordt al snel spam gezien en gaat in tegen de regels van Facebook. Zo verbiedt Facebook het om mensen te vragen zichzelf te taggen in een foto waar ze eigenlijk niet opstaan om maar een prijs te kunnen winnen. Ook mag het delen van een post geen voorwaarde zijn om mee te doen aan een winactie. Hoe verleidelijk ook, je mag ook niet vragen om een omslagfoto over te nemen om kans te maken op een prijs.

 

3 Zorg voor unieke promoties per kanaal

Hoewel het slim lijkt om één promotie te kopiëren naar verschillende kanalen kan het resultaat tegenvallen. Facebook werkt heel anders dan Instagram. Het loont de moeite om afbeeldingen en content aan te passen. Hou hierbij ook rekening met weergave op de mobiele telefoon.

 

4 Gebruik PrismaNote om campagnes uit te voeren

Binnenkort is het mogelijk om betaalde campagnes uit te voeren met PrismaNote. Het voordeel hiervan is dat uw leveranciers een campagne op kunnen stellen en ook mee kunnen delen in de kosten. Het enige dat u hoeft te doen is de campagne uitvoeren via uw account.

 

5 Moedig aan tot UGC (User Generated Content)

Meestal gaat het dan foto’s die gemaakt zijn door uw volgers, maar het kunnen ook reviews of video’s zijn. Vraag volgers om content te plaatsen in ruil voor iets als een prijs of de eeuwige roem. Het is een goede manier om contact te maken met de volgers en interactie aan te gaan. Een goed voorbeeld is de campagne van Shinola. Voor het delen van de foto’s is toestemming nodig van de degene die het gedeeld heeft. Door contact te leggen met de maker van de foto, is er gelijk een begin van een relatie met deze persoon. Zeker als bij plaatsing op je eigen account ook de credits geeft aan de fotograaf.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *