Waarom draagt uw klant sieraden?

Waarom draagt uw klant sieraden?

Het lijkt een eenvoudige vraag, maar het antwoord kan verrassend zijn. Er zijn zoveel redenen waarom mensen sieraden dragen. Voor de een kan het gewoon een accessoire zijn, iets om je outfit mee af te maken. Voor een ander kan het een veel diepere betekenis hebben. Erachter komen waarom uw klant op zoek iets naar dat ene sieraad kan de kans op een verkoop verhogen. Wij dragen zelf ook juwelen en doen dat om verschillende redenen.

Hoe vaak staan we niet op ’s ochtends en grijpen we niet zonder na te denken naar de sieraden op het nachtkastje? Op andere momenten staan we juist uitgebreid voor de spiegel verschillende opties te vergelijken. Welk setje past bij mijn outfit vandaag? Dan zijn er ook nog die momenten dat we een sieraad omdoen en even terug zijn bij dat speciale moment.

 

Sieraden vertellen een verhaal

De menselijke geschiedenis toont aan dat we onszelf altijd verfraaid hebben met sieraden. Rijk aan symboliek, reflecteren juwelen onze waarden, status, overtuigingen, cultuur, overwinningen, en mijlpalen in het leven. We vertellen de wereld een beetje over wie we zijn. Denk aan naamringen, een ketting met een kruis, geboortestenen, ze geven een kijkje in het leven van de drager.

Helemaal trendy zij ook de erfstukjuwelen. Juwelen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Soms is het een stuk antiek dat al decennia in de familie is. De trend is nu om dat ene speciale juweel te laten maken dat altijd in de familie zal blijven. En zo een rijke historie krijgt.

 

Sieraden brengen gesprekken op gang

Hoe vaak is het niet gebeurd? Je bent op een feestje en iemand zegt vanuit het niets: ‘Oh, ik ben echt helemaal weg van jouw ketting.’ Je zegt ‘dankjewel’ en vertelt de persoon er alles over. Het was een cadeau van een speciaal persoon, iets dat je geërfd hebt van je overgrootmoeder. Of het was iets dat je voor jezelf gekocht hebt om te vieren dat je een nieuwe baan hebt. Je zag het in een galerij en voelde je verbonden met de betekenis erachter. Ja, sieraden zijn een ijsbreker.

 

Tip: Graaf dieper

Als een klant dus uw zaak binnen komt, probeer dan een band met die persoon op te bouwen. Geef een welgemeend compliment over een bepaald sieraad dat de persoon draagt. Vraag waar de klant naar op zoek is en of het voor een speciale gelegenheid is. U zult zien dat interessante verhalen loskomen. Het zal een stuk gemakkelijker worden om het juiste sieraad te vinden.

 

Trek uw klant over de streep

Als het niet lukt om een achter een goede reden te komen. Hier vijf goede redenen die u kunt noemen om sieraden te dragen:

  1. Een sieraad is een snelle manier om je outfit op een ander level te brengen. Het is de kers op de taart, de finishing touch. Sieraden zijn een manier om je persoonlijkheid uit te dragen.
  2. Veel sieraden kun je prima zowel overdag als ’s avonds dragen. De ketting die overdag prima staat over een blouse kan ’s avonds een pronkstuk zijn op de hals. Laat zien welke mogelijkheden er zijn.
  3. Het kan de manier veranderen waarop je je voelt. Sommige vrouwen hebben ‘oorbellen-voor-nood’ in hun handtas, als ze die in de haast vergeten zijn in te doen. Eenmaal gewend aan het dragen van sieraden, voel je je kaal zonder. Sieraden kunnen je dus een enorme boost aan zelfvertrouwen geven.
  4. Sieraden maken elke dag een stukje mooier. Liggen je sieraden in een doosje te wachten op een speciale gelegenheid? Zonde! Durf te dragen! Geef elke dag wat glamour en draag die parels en diamanten. Sieraden leveren vaker complimenten op dan kleding. En van een complimenten wordt iedereen blij.
  5. Zie het als een momentje voor jezelf. In de drukte van de ochtend kun je jezelf soms een beetje vergeten. Zie het uitzoeken van een sieraad dat je die dag zult dragen als een stukje zorgen voor jezelf.

Ga al juwelier dus voor een gepersonaliseerde aanpak en zie elke klant als een individu met bepaalde behoeften en emoties. Probeer erachter te komen wat er in iemand leeft. Het dragen van een sieraad is emotie.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *