Automatisch op basis van minimale voorraad

(Dit artikel is up-to-date, maar de video nog niet)

 

Ga naar het product

Hoe werkt bestellen dan op basis van minimale voorraad? Daarvoor gaat u allereerst naar het specifieke product.

minimale voorraad

 

In de middelste kolom bovenaan ziet u ‘Minimale voorraad’. Hier vult u het aantal in dat u minimaal op voorraad wilt hebben. Controleer in de eerste kolom ook nog even of het product is gekoppeld aan de (juiste) leverancier. Scroll vervolgens omlaag om de wijziging op te slaan met de groene knop ‘Opslaan’.

 

Toevoegen aan bestelling

Maar hoe wordt het product dan toegevoegd aan een inkooporder? Daarvoor gaat u weer naar de lijst van inkooporders via het menu of dashboard. Klik in dit overzicht rechts bovenin op ‘Opties’ en dan op ‘Op basis van minimale voorrraad’.

minimale voorraad opties

 

 

Hier ziet u de lijst met producten die opnieuw besteld moeten worden. De producten zijn opgesplitst per leverancier. Per product ziet u de ingestelde minimale voorraad, de huidige voorraad en het te bestellen aantal. Ook kan u dit ‘voorgestelde product’ verwijderen met het prullenbak icoon.

 

minimale voorraad actuele voorraad

Wilt u deze producten graag bestellen? Door op de knop ‘aanmaken’ te klikken, worden de producten met de betreffende leverancier in een nieuwe inkooporder gezet. De aantallen per product kan u op de inkooporder altijd nog wijzigen. Staat er nog een andere inkooporder open (status: nieuw) bij de leverancier? Door op de knop ‘Toevoegen aan order’ te klikken, kan u een ordernummer selecteren waar u de producten aan wilt toevoegen. Houdt er rekening mee dat deze Wizard geen rekening houdt met bestelde producten die nog niet binnen zijn.

Vervolgens staat de inkooporder als ‘nieuw’ in de lijst. Lees ook hoe u vervolgens de bestelling naar de leverancier stuurt of hoe u de ontvangen goederen verwerkt.

Heeft dit geholpen?

Vorige artikel

Inkooporder verwerken

Volgende artikel

Op basis van verkoop