Inkooporder aanmaken

(Dit artikel is up-to-date, maar de video nog niet)

Klik op “Nieuw”

Door een nieuwe inkooporder aan te maken, voegt u producten toe aan uw assortiment. U opent dit scherm door in het menu of het dashboard op ‘Inkooporders’ te klikken. Hier klikt u vervolgens rechts bovenin op Nieuw:

inkooporder nieuw knop

 

Kies de status

Een nieuwe pop-up opent zich met 3 opties:

Nieuwe bestelling: Klik op de knop ‘Starten’ aan de linkerkant om een inkooporder aan te maken die nog verstuurd moet worden naar de leverancier.

Ontvangen producten inboeken: Klik op de knop ‘Starten’ aan de rechterkant om een inkooporder te maken die al ontvangen is en ingeboekt moet worden.

Upload een bestand: In aanvulling op 2. Als u een EDI file heeft ontvangen, boekt u hiermee een bestelling in 30 seconden in!

 

nieuwe bestelling status

 

 

Leverancier zoeken

In dit voorbeeld kiezen we voor de linker optie door op ‘Starten’ te klikken. Vervolgens begint een nieuwe inkooporder met het zoeken en selecteren van de leverancier. Het is belangrijk dat deze leverancier ook is toevoegd aan het merk bij winkelinstellingenWilt u een interne inkooporder maken (dus met uzelf als leverancier?), klik dan op de knop “Geen/Intern” achter de zoekbalk.

selecteer leverancier

Producten toevoegen

Nadat de leverancier is toevoegd, verschijnt een nieuwe kolom ‘Bestellen’. U scrollt dus iets omlaag om producten toe te voegen aan de inkooporder. Type in deze zoekbalk het artikelnummer of de EAN code. Hier kan u producten zoeken uit de grote database van merken. Wilt u binnen een specifiek merk van de leverancier zoeken? Selecteer dan via de dropdown knop ‘Merken’ het juiste merk.

product toevoegen

Product selecteren

Ziet u een bestaand product (dus met foto en met het label ‘Leverancier product’)? Klik dan hierop om het officiële product te gebruiken. Staat er geen suggestie of niet de juiste? Klik dan op de tekst ‘Maak nieuw product aan’.

selecteer product

 

 

Klik vervolgens op de groene + knop. Zo wordt het product toegevoegd als een orderregel op de inkooporder.  Als u vervolgens op de orderregel klikt, kan u het product wijzigen of verwijderen. Sla deze wijziging op door op het groene pen icoon te klikken.

product wijzigen

PS: zijn de vakjes van de prijs, marge en inkoopprijs leeg? Controleer dan of u de prijsinstelling bij de leverancier heeft ingesteld.

 

Gelukt? De volgende stap.

Heeft u gekozen voor ‘Nieuwe bestelling’ dan staat de status van de inkooporder nog op ‘Nieuw’.status nieuw inspectie

 

Dit is de enige status dat de inkooporder nog niet gedeeld is met de leverancier.  Bekijk nu hoe u een inkooporder naar de leverancier verstuurd of hoe u binnengekomen goederen verwerkt.

 

 

Heeft dit geholpen?

Volgende artikel

Inkooporder versturen