Gesplitste betaling doen

(Dit artikel is up-to-date, maar de video nog niet)

Het komt weleens voor dat een klant gedeeltelijk contant wil betalen of bijvoorbeeld een cadeaukaart heeft. Dan wilt u dus meerdere betalingsmogelijkheden gebruiken bij één transactie. Met de PrismaNote kassa kan u dit makkelijk verwerken door de betaling direct te splitsen. Op deze pagina leggen we uit hoe u dat doet.

Door in de kassa op ‘Betalen’ te klikken, ziet u het volgende scherm:

bedrag resetten

Standaard staat het volle bedrag bij ‘Kaart’ geselecteerd, omdat 80% van de mensen met pinpas betaald. Klik op de zwarte knop ‘Bedrag Resetten’ om andere betaalmethodes te kiezen of een gesplitste betaling uit te voeren. Vul bijvoorbeeld 2 bedragen in:

gesplitste betaling

Door een hoger bedrag bij de velden in te voeren, wordt uiteindelijk ook het wisselgeld berekend. In bovenstaand voorbeeld wordt de transactie betaald met een kaartbetaling van € 50,- en een contante betaling van € 45,-. Onderaan ziet u welk bedrag nog ingevoerd moet worden om de transactie te betalen. Klik vervolgens op de groene knop ‘Check Out’ om de betaling te verwerken. Bij kaartbetalingen verschijnt er vervolgens een pop-up waar u kan kiezen tussen verschillende betaalkaarten, zoals MasterCard, VISA en Maestro (als de kassa niet automatisch gekoppeld is aan de pinterminal). Daarna verschijnt het laatste scherm:

Hier wordt ook het wisselgeld getoond en kan u de bon (opnieuw) mailen naar de klant. Tevens kan u de klant aanmelden voor de nieuwsbrief. Als de printer is gekoppeld, wordt de bon ook automatisch geprint. Door op de knop  ‘Openen’ te klikken, kan u de transactie nogmaals bekijken.  Hier ziet u nogmaals de gesplitste betaling en eventueel het wisselgeld.

Winkelaankoop transactie overzicht

Heeft dit geholpen?

Vorige artikel

Aanbetaling doen

Volgende artikel

Transactie later betalen