Uitleg reparatie overzicht

(Dit artikel is up-to-date, maar de video nog niet)

Op deze pagina ontdekt u alle onderdelen van het reparatie overzicht. Als u dit overzicht voor het eerst ziet, kan het veel informatie bevatten. Daarom lichten we op deze pagina alle details toe.

reparatie overzicht uitleg

Status van de reparatie

Allereerst is de omschrijving van het probleem / de reparatie zichtbaar. Dit is de opmerking voor de klant die ook bij de reparatie inname is ingevuld. Daarnaast ziet u de status van de reparatie. Als de reparatie net is aangemaakt, staat de status op ‘Nieuw’, ‘Offerte’ of ‘Te repareren’. Dit is afhankelijk van de input. Met het dropdown menu kan u de status wijzigen naar ‘Inspectie’, ‘Afgerond’ en ‘Afgeleverd’. Deze worden verder toegelicht bij de uitleg van reparatie verwerking.

Onder de status zijn het betaalde en nog te betalen bedrag te zien. Rechts in deze kolom kan u de reparatiebon printen voor de reparateur en de klant. Ook kan u hier de reparatie afrekenen of een aanbetaling doen voor de reparatie.

status van reparatie

 

 

Klantgegevens op reparatie overzicht

In het volgende onderdeel ziet u direct de gegevens van de betreffende klant. Door op het zwarte ‘persoon icoon’ te klikken, kan u naar het profiel van de klant gaan. Wijzig daar alle gegevens van de klant. Door op het ‘pennetje’ te klikken, kan u de reparatie op de naam van een andere klant zetten. Staat er ‘Balie Klant’? Dan betekent dat er geen klantnaam is ingevuld bij het innemen van de reparatie. U kan dan alsnog een nieuwe klant aanmaken of de reparatie aan een bestaande klant toevoegen door op het pennetje te klikken.

Geassisteerd door: de medewerker die de reparatie heeft ingenomen.

Inname datum: datum dat de reparatie is binnengekomen.

Geschatte einddatum: datum dat de reparatie waarschijnlijk klaar is om opgehaald te worden (standaard 7 dagen na de inname datum).

Daadwerkelijke kosten: dit is het bedrag (inclusief BTW) dat de klant uiteindelijk mag betalen. Hierop wordt ook een eventuele aanbetaling berekend. Door dit te wijzigen, verandert het ‘Nog te betalen bedrag’.

Bon nummer: als de reparatie is afgerekend staat hier het nummer van de factuur / transactie.

Afbeelding: als er een afbeelding van de reparatie bij inname is toegevoegd wordt deze hier getoond.

Service details

Hieronder vindt u meer informatie betreft de reparatie. Veel van deze gegevens zijn bij inname ingevuld.

Merk: Wat is het merk van het product? Als u deze invult, wordt ook direct de leverancier en reparateur genoteerd. Gebeurd dit niet automatisch? Controleer dan de winkelgegevens.

Nummer zakje: het eigen registratienummer dat bijvoorbeeld ook op het reparatiezakje staat.

Gemaakte kosten: De kosten die uzelf, uw leverancier of reparateur rekent voor de reparatie(onderdelen).

Product categorie: Is het een horloge, sieraad of overige product? Dit is een handig gegeven voor de statistieken en het selecteren van een gedeelte van alle reparaties.

Product materiaal: Is het product van echt goud, zilver of niet-nobel (edelstaal, staal)?

Leverancier: De leverancier die aan het merk is gekoppeld, wordt hier getoond. Door op het zwarte leverancier icoon te klikken, gaat u naar de leverancierspagina.

Reparateur: Wie gaat het product repareren? U kan een externe reparateur selecteren of aanvinken dat u het zelf repareert. Automatisch wordt de reparateur ingevuld die u aan het merk hebt gekoppeld bij Winkelgegevens. De contactgegevens van de reparateur worden ook getoond.

Opmerking voor collega: U kan hier een opmerking plaatsen voor een collega (dit is dus niet zichtbaar voor de klant).

informatie van reparatie

Communicatie details

Chat: gespreksvenster met de reparateur. Hier kan u gemakkelijk berichten typen. Als u vervolgens eenmalig op ‘e-mail bedrijf’ klikt (bovenaan bij de status ‘In Behandeling’), ontvangt de leverancier een link. Als hij hierop klikt, ziet hij direct de reparatie en kan hij ook reageren in de chat.

Logboek: Hieronder vindt u alle status wijzigingen van de reparatie met datum en tijdstip.

 

communicatie van reparatie

Heeft dit geholpen?

Vorige artikel

Reparatie aanmelden

Volgende artikel

Reparatie verwerking