Artikelgroepen

U kan producten aan artikelgroepen toevoegen om ze beter te groeperen naar uw eigen wensen. Artikelgroepen worden gebruikt voor:

  • Statistieken
  • Kassa
  • Webshop

 

Hoe wijzig ik artikelgroepen?

Als u artikelgroepen had met een vorig kassasysteem, dan zijn deze met de import overgezet. U kan de namen zelf wijzigen. Alle artikelgroepen zijn te vinden bij ‘Assortiment’ via het linker zijmenu. Klik op de knop ‘Collecties’ links bovenin in dit overzicht (onder de zoekbalk). Dan verschijnt er een pop-up met al uw artikelgroepen.

Rode prullenbak icoon:Verwijder de artikelgroep (Dit is alleen mogelijk als er geen producten aan deze groep zijn toegevoegd. Is dit wel het geval? Dan ziet u eerst de betreffende producten, zodat u de groep kan wijzigen)

Groen pennetje icoon: Wijzig de naam van de artikelgroep (ook in meerdere talen).

Zwarte koppel icoon: Verwijder deze artikelgroep en breng de producten onder in een andere groep.

Tonen in kassa: Zet switch op ‘Ja’ als u deze artikelgroep in de kassa wilt tonen.

Prijs: Voeg een vaste prijs toe als u deze artikelgroep aanslaat in de kassa.

Tonen in assortiment: De artikelgroep op de pagina ‘Assortiment’ weergegeven.

Tonen op de website: De artikelgroep wordt op de website weergegeven.

 

U kan ook een nieuwe artikelgroep aanmaken door rechtsbovenin op de groene knop te klikken.

product collectie artikelgroepen

 

Artikelgroep aan product toevoegen

Op de productpagina kan u het product toevoegen aan een artikelgroep. Ga naar het specifieke product en zoek het onderdeel Artikelgroepen in de linkerkolom op de productpagina. Type in de zoekbalk de artikelgroep waar u het artikel aan wilt toevoegen en klik vervolgens op ‘Opslaan’. Als een artikelgroep nog niet bestaat, verschijnt de knop ‘Voeg nieuwe collectie toe’. Lees eventueel meer over het wijzigen van productgegevens.

Artikelgroepen voor statistieken

Bij statistieken kan u per artikelgroep zien wat de stand van zaken is. Wat is de omzet, marge, inkoop en voorraad? Zo weet u precies welk onderdelen van uw bedrijf groeien en welke juist meer aandacht verdienen.

Ook kan u in het voorraadoverzicht alle producten van een specifieke artikelgroep tonen. Zo kan u per artikelgroep kijken, welke producten in dit segment nog ontbreken en bij besteld moeten worden. U toont de producten van een artikelgroep door op de knop ‘Collecties’ te klikken en dan achter de groep ‘In overzicht tonen’ op JA te zetten.

 

Artikelgroepen en de kassa

De artikelgroep wordt dus standaard weergegeven bij verschillende functionaliteiten. Bijvoorbeeld bij het aanslaan van het product in de kassa, op de kassabon en in de labelbeschrijving. Een artikelgroep is dus één van de belangrijkste zaken die altijd per product ingevuld moet zijn om goed met het systeem te kunnen werken. U kan ook op artikelgroep afrekenen in plaats van op productniveau. Op de productpagina kan u producten dus in een artikelgroep zetten. Dit leest u bij het onderwerp Productgegevens wijzigen.

Reparaties en speciale bestellingen vallen onder de standaard artikelgroep ‘Services’. Hier hoeft u verder niets aan te doen.

 

Artikelgroepen voor de webshop

De artikelgroep wordt weergegeven als een categorie op uw webshop. Zo kan u gemakkelijk meer duidelijkheid geven over uw assortiment aan de klant. Via de knop ‘Collecties’ bij het voorraadoverzicht kan u, aangeven of u de artikelgroep wilt tonen op de webshop.

Heeft dit geholpen?

Vorige artikel

Nieuw product toevoegen

Volgende artikel

Productgegevens wijzigen