Artikelgroepen

Artikelgroepen in PrismaNote werken hetzelfde als bij uw vorige kassasysteem. Daar komt echter bij dat ze ook worden getoond op uw webshop. Artikelgroepen worden dus gebruikt voor:

  • Statistieken
  • Kassa
  • Webshop

 

Hoe wijzig ik artikelgroepen?

Uw huidige artikelgroepen zijn met de import overgezet. U kan de namen zelf wijzigen om het mooier op de website weer te geven. Alle artikelgroepen zijn te vinden onder het kopje ‘Voorraad’. Klik in dit overzicht links bovenin (onder de zoekbalk) op de knop ‘Collecties’. Dan verschijnt er een pop-up met al uw artikelgroepen. Door op het ‘pennetje’ icoon voor de artikelgroep te klikken kan u de naam wijzigen (ook in meerdere talen).

product collectie artikelgroepen

Artikelgroepen voor statistieken

Bij statistieken kan u per artikelgroep zien wat de stand van zaken is. Wat is de omzet, marge, inkoop en voorraad? Zo weet u precies welk onderdelen van uw bedrijf groeien en welke juist meer aandacht verdienen.

Ook kan u in het voorraadoverzicht alle producten van een specifieke artikelgroep tonen. Zo kan u per artikelgroep kijken, welke producten in dit segment nog ontbreken en bij besteld moeten worden. U toont de producten van een artikelgroep door op de knop ‘Collecties’ te klikken en dan achter de groep ‘In overzicht tonen’ op JA te zetten.

 

Artikelgroepen en de kassa

De artikelgroep wordt dus standaard weergegeven bij verschillende functionaliteiten. Bijvoorbeeld bij het aanslaan van het product in de kassa, op de kassabon en in de labelbeschrijving. Een artikelgroep is dus één van de belangrijkste zaken die altijd per product ingevuld moet zijn om goed met het systeem te kunnen werken. Op de productpagina kan u producten in een artikelgroep zetten. Dit leest u bij het onderwerp Productgegevens wijzigen.

Reparaties en speciale bestellingen vallen onder de standaard artikelgroep ‘Services’. Hier hoeft u verder niets aan te doen.

 

Artikelgroepen voor de webshop

De artikelgroep wordt weergegeven als een categorie op uw webshop. Zo kan u gemakkelijk meer duidelijkheid geven over uw assortiment aan de klant. Via de knop ‘Collecties’ bij het voorraadoverzicht kan u, aangeven of u de artikelgroep wilt tonen op de webshop.

Heeft dit geholpen?

Vorige artikel

Nieuw product toevoegen

Volgende artikel

Productgegevens wijzigen