Labels printen

U kan productlabels op twee manieren printen:

  • Via de inkooporder
  • Via de productpagina

Labelprinter instellingen

De zogenoemde etiketten of labels kunnen ingesteld worden bij Winkelgegevens -> Print Instellingen. Daar ziet u hieronder een screenshot van. In de tweede kolom ziet u ‘Etiket Definities’ staan. Type allereerst een naam en selecteer een layout. Klik vervolgens op de groene knop ‘Toevoegen’. Het ligt aan uw printer of u Layout 1, 2, 3 of 4 wilt gebruiken. Dit kan echter het beste bij de implementatie in een teamviewer sessie door ons geregeld worden.

prismanote etiket printen labels

Klik vervolgens op het ‘pennetje’ icoon achter het zojuist aangemaakte etiket. Een pop-up opent zich.

etiket labels printen

Bovenaan kan u allereerst de naam en layout wijzigen. Daaronder selecteert u ‘Ja’ als u een barcode of QR code wilt toevoegen. Als laatste selecteert u via het dropdown menu het merk van uw printer.

Dan begint het instellen van de velden. Klik op één van de grijze blokken en houdt de linkermuisknop ingedrukt. Sleep vervolgens het grijze blok naar het veld waar u dit gegeven wilt plaatsen. U kan extra velden toevoegen met de groene ‘plus’ knop. Velden weghalen doet u met het prullenbak icoon achter het veld. Dan klikt u als laatste op ‘Opslaan en sluiten’ om het etiket op te slaan.

 

Labels printen via de inkooporder

Nu de labels zijn ingesteld, kan er geprint worden. Allereerst kan dit gelijk bij de inkooporder. Dat is makkelijk bij het inboeken en labelen van artikelen. Ga hiervoor naar de specifieke inkooporder en scroll omlaag naar de producten onder ‘Bestellen’. Door op de knop ‘Label printen’ te klikken, print u de labels van alle artikelen op de inkooporder in één keer.

Ook kan u een label printen van slechts één product. Achter het product ziet u verschillende kolommen staan, waaronder ‘Inboeken’. Klik op het print icoon en dezelfde pop-up komt tevoorschijn.

pop up product label printen

Selecteer vervolgens het etiket dat u hebt gemaakt. Dan kan u nogmaals de ingevulde velden bekijken. Ontbreekt er een veld? Dan is het van belang dat bij productgegevens de juiste details zijn ingevuld. In plaats van de barcode staat altijd tekst. Deze wordt op het label omgezet in een code. Wordt de code in de kassa gescand, dan wordt weer deze tekst weergegeven.

Labels printen via het product

U kan dezelfde pop-up als hierboven oproepen op de productpagina. Ga hiervoor allereerst naar het assortiment -> zoek het product -> klik op de knop ‘Bekijken’. Dan ziet u de volgende pagina:

print label knop productpagina

Door op de zwarte knop ‘Print label’ te klikken, krijgt u dezelfde pop-up te zien als op de inkooporder.

Heeft dit geholpen?

Vorige artikel

Voorraad wijzigen

Volgende artikel

Producten in dashboard