5 Tips voor de Beste Content op Social Media

Social Media: deel alleen de beste content!

Zo nu en dan iets op Facebook plaatsen is niet genoeg om een verschil te maken. Er moet een strategie achter zitten. Om u als juwelier te helpen geven wij u tips om social media effectief in te zetten. In deze blog praten wij u bij over het belang van kwalitatieve content. Vijf tips voor pakkende content!

 

1       Maak een social media kalender

Uiteraard is het goed om de trends in de gaten houden en daar op in te springen. Maar het is wel verstandig om een social media kalender in te richten en content te plannen. Wat zijn belangrijke inhaakmomenten? Zorg ervoor dat er regelmaat in uw posts komt. Hou daarbij dus wel ruimte voor onverwachte trends en hypes en ga daarin mee (op een creatieve en relevante manier).

 

2       Deel content met entertainmentwaarde

Het aanbod aan informatie is enorm. De aandacht van de scrollende social media gebruiker is dan ook kort. Om echt op te vallen is creativiteit noodzakelijk. Steeds meer merken maken korte filmpjes die humoristisch zijn en indirect verwijzen naar hun merk. Vergelijk promotiemateriaal van uw merken en zoek  content die net even iets anders is. Deel dit vervolgens met uw volgers en vraag hun mening erover.

 

3       Deel artikelen die interessant zijn voor uw doelgroep

Als juwelier verkoopt u sieraden en horloges. Items die trendgevoelig zijn. Deel daarom een bericht over de trends van het komende seizoen. Of geef antwoord op vragen die consumenten kunnen hebben zoals ‘ben ik een goud- of zilvertype?’.

 

4       Unieke content is heel erg belangrijk!

Bedenk bijvoorbeeld een unieke reeks met tips die relevant kunnen zijn voor uw doelgroep. Zorg dat deze passen bij uw huisstijl zodat het een gevoel van herkenning geeft. Denk aan een onderwerp als ‘Hoe hou ik lang plezier van mijn sieraden?’ en geef dan dagelijks een tip (met een leuke visual erbij) om beschadigingen te voorkomen.

 

5       Lok interactie uit via een quiz, spelletje of enquête.

Durf directe vragen te stellen, zet een kleine poll uit en verzin enquêtes. Mensen houden er van nature van om te stemmen en online met iets mee te doen. Vraag mensen te kiezen uit verschillende opties. Of vraag naar een mening over een bepaald onderwerp. Past u deze adviezen toe, dan zult u het aantal likes en comments gegarandeerd zien stijgen! In volgende blogs leest u meer tips over het effectief gebruik van social media.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *