Hoe maak ik een goede post op Social Media?

Een goede post op Social Media

U heeft een Facebookpagina en Instagram account? Top! Social media is zeer waardevol om uw producten en uw winkel onder de aandacht te brengen. U vergroot uw bereik en bereikt meer klanten buiten uw fysieke winkel of webshop. Maar wat zien uw volgers als ze uw tijdlijn bekijken? En hoeveel likes en deelacties volgen er op uw berichten? Als u wel wat hulp kunt gebruiken, lees dan even verder.

 

Ik wil meer likes!

Veel organisaties zijn continu op zoek naar manieren om een succesvolle media post te kunnen maken. Waarom krijgt de ene post veel likes en reacties en de andere niet? Het geheim zit hem in engagement (betrokkenheid). En hoe meer mensen actief zijn op social media, hoe groter de kans dat men op uw berichten reageert.

 

Let op het tijdstip

Wanneer is het slim om een bericht te plaatsen? Bekend is dat mensen in de avond actiever zijn op social media. Op een post die in de avond geplaatst wordt, zullen waarschijnlijk meer consumenten reageren. In de lunchpauze overdag kijken ook veel mensen op hun telefoon (met een broodje in de hand), maar zijn dan minder geneigd om ook te reageren op berichten.

 

Zorg dat de post deelbaar is

Wat je graag wil is dat je post gedeeld wordt. Vraag je dus af of je volgers het bericht zouden delen met hun vrienden of familie? Hoe je dat doet? Zorg dat de inhoud van het bericht een glimlach bij mensen op het gezicht tovert. Maak een ludieke post die uiteraard wel verband moet houden met uw winkel en uw producten. Niet alleen door een pakkende tekst of woordgrap maar ook door dit goed te visualiseren. Een goed moment om dit te doen is op bijzondere dagen, de zogenaamde inhaakmomenten. Neem bijvoorbeeld de bekende succesvolle Worst-post van de HEMA op vrijdag de 13de.

 

Speel in op de actualiteit

Een andere manier is om aan te sluiten bij actuele gebeurtenissen. Gebruik bijvoorbeeld de wintertijd/zomertijd discussie om een bepaald horloge onder de aandacht te brengen. Durf humor te gebruiken.

 

Laat volgers kiezen

Een simpele tekst posten lokt geen reacties uit. Dus stel mensen voor een dilemma of een keuze. Vragen als: “Wat vinden jullie van de nieuwste…?” of “Rood of groen, wat zou jij doen?” stemmen volgers tot nadenken en vergroten de kans op reacties. Consumenten geven graag hun mening over dingen of lossen vraagstukken op. Een goed verzonnen raadsel of een zoekplaatje zetten mensen ook zeker aan tot actie. Bovendien krijgen ze een goed gevoel als het de oplossing gevonden hebben. Een goed gevoel is een goede associatie met uw winkel.

 

Waar haal ik de tijd vandaan?

Goede vraag. Effectief zijn op Social Media kost tijd en vergt creativiteit. Een beetje hulp daarbij is dan niet weg, want u heeft het als eigenaar van een zaak al druk genoeg. Met de Social Media tool van PrismaNote is het plaatsen van berichten een stuk eenvoudiger. Maak gebruik van moderne technologie en deskundig advies! Meer weten?

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *