Online Verkoop: zorg dat u de boot niet mist

Online verkoop is booming.

Nederlandse consumenten besteedden € 22,5 miljard online in 2017 (bron: thuiswinkel.org). Dat betekent een groei van 13% ten opzichte van het jaar daarvoor. “Het aandeel online verkoop van producten blijft doorgroeien en wordt steeds belangrijker binnen de Nederlandse detailhandel”, aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.

 

Wat betekent dit voor juweliers?

Veel juweliers hebben door de jaren heen een vaste klantenkring opgebouwd. Maar het is riskant om die basis niet verder uit te breiden. Grote firma’s als Blokker komen in problemen omdat ze niet op tijd moderniseren. Tegenwoordig oriënteren veel mensen online voordat ze tot aanschaf overgaan. En deze groep consumenten is hard groeiende. De grote vraag is dus, bent u online vindbaar?

 

Zal de fysieke winkel dan helemaal verdwijnen?

We verwachten niet dat het online verkoop de verkoop in de fysieke winkels helemaal zal vervangen. We zien immers ook een omgekeerde trend, online winkels als Coolblue die juist vestigingen openen door heel Nederland. Er zal altijd behoefte blijven bestaan aan interpersoonlijk contact, de wetenschap dat je naar iemand toe kunt gaan als dat nodig is. Al is het maar om een horloge of sieraad van dichtbij te bekijken voor je tot aanschaf over gaat. Het gaat ook om een stukje beleving.

 

Wat straalt uw winkel uit?

Een welkome sfeer waarin men zich vrij kan bewegen zal sneller consumenten overhalen om uw zaak binnen te stappen. We zien dan ook dat steeds meer juwelierszaken afscheid nemen van de balie met kassa en overgaan op flexibelere systemen zoals de tablet kassa. Daarmee wordt de afstand tussen u en uw klant kleiner. Op zo’n tablet kunt u ook meer laten zien dan wat u daadwerkelijk in uw winkel heeft staan. Zo geeft u zichtbaarheid aan uw assortiment, ook als producten niet op voorraad zijn.

 

Stap over op omnichannel verkoop

De online/offline-combinatie is het meest succesvol. Edwin Belt, branchemanager van INretail: “Veel consumenten krijgen vertrouwen als de naam van een webformule ook zichtbaar is in de winkelstraat. Dat geeft de online verkoop een extra impuls. We zien dan ook dat online formules steeds meer fysieke winkels openen, en fysieke winkels investeren juist in hun online aanwezigheid, op bijvoorbeeld social media en met een webshop. Deze ontwikkeling sluit aan op het gedrag van de consument. Die schakelt telkens tussen de on- en offline wereld. Als retailer moet je ervoor zorgen dat je daar dan ook altijd in beeld bent. Dat creëert de beste omzetkansen.”

 

Investeert u al in uw online aanwezigheid?

Het is NU de tijd om te investeren in online verkoop en zichtbaarheid op social media. PrismaNote helpt u daarbij. Speciaal voor de juweliersbranche ontwikkelden wij een platform waarin u als juwelier in no-time grote stappen kunt maken. Bereik meer klanten buiten uw winkel en verhoog uw omzet! Lees hier meer over de mogelijkheden van PrismaNote.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *