Online Marketing met Leveranciers

Online marketing doen met leveranciers

Eindelijk is het zover! De eerste online advertentie van leverancier en juwelier is van start. Hierbij wordt het merk gepromoot door de leverancier en ziet de consument ook direct de gegevens van de dichtstbijzijnde juwelier. Zo kunnen partijen samen marketing doen zonder verstand te hoeven hebben van adverteren. Bovendien investeert u als juwelier geen budget of tijd, maar lift u mee op de kracht van de leverancier.

Het voordeel voor het merk is dat ze de producten landelijk kunnen promoten zonder hun dealernetwerk te passeren. De grotere doelgroep resulteert in lagere klikkosten. Hoe werkt dit? We leggen het in dit artikel uit.

1. Opstarten van de campagne

De leverancier kan een campagne aanmaken in zijn PrismaNote account. Denk dan aan de foto’s, videos en teksten die u bij Facebook of Instagram als advertenties voorbij ziet komen.

Daarnaast levert de leverancier alle informatie aan over de betreffende actie voor de landingspagina. Als de consument op de advertentie klikt, ziet hij deze pagina. Deze pagina moet mobielvriendelijk en razendsnel zichtbaar zijn, want mensen zijn snel weer afgeleid.

Ook bepaald de leverancier de doelgroep die ze willen benaderen. Denk aan geslacht, leeftijd, interesses en advertentiebudget.

2. Uitnodigen van dealers

Als deze gegevens klaar staan in PrismaNote, krijgt u een uitnodiging om zich aan te melden en mee te doen. Deze uitnodiging komt van uw leverancier via PrismaNote. Hebt u al een (gratis) PrismaNote account? Dan hoeft u slechts in de e-mail op ‘registreren’ en vervolgens op de website bij de campagne op de knop ‘meedoen’ te klikken (dat is 5 seconden werk).

Een gratis PrismaNote account is belangrijk om op deze manier uw adresgegevens toe te voegen aan de campagne van de leverancier.

3. Start van de campagne

Dan is het moment daar dat de campagne van start gaat. Na de startdatum is het helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor de campagne. Dit komt omdat de locaties van de aanmeldingen worden gebruikt om de geografie van de advertentie te bepalen. De advertentie wordt aangezet in het adverteeraccount van de leverancier.

ad to landing marketing leverancier en juwelier

4. De eerste geïnteresseerde

Dan wordt de advertentie getoond op Social Media en klikt de eerste consument op de advertentie. De landingspagina opent. Hierop verschijnt ook een pop-up. Automatisch wordt de locatie van de consument al geschat op enkele kilometers. Klikt de consument in de pop-up op akkoord, dan is zijn locatie veel nauwkeuriger vast te stellen. Hij ziet onderaan de pagina direct de gegevens van de juwelier die het dichtst in de buurt zit.

5. Retargeting

Bij interesse heeft de bezoeker 2 keuzes. Hij kan naar de website van de juwelier gaan of naar de website van het merk. Ook al klikt de bezoeker de eerste keer weg, dan kan hij de advertentie nogmaals te zien krijgen.

Hebt u een website/webshop van PrismaNote en heeft de bezoeker naar uw website doorgeklikt? Dan kan u hem zelf ook benaderen met een advertentie. U bereikt dus met een minimaal bedrag, (nogmaals) geïnteresseerde bezoekers. Ook de leverancier is hierbij gebaat, want die wil graag zoveel mogelijk verkopen via de winkel realiseren. Bovendien is er niks waardevollers dan een expert die zijn merk aanprijst. Kortom, zo kunnen juwelier en leverancier effectief samen marketing doen.

leverancier juwelier marketing samenwerken

Wilt u hierbij helpen?

De tool is klaar om veelvuldig gebruikt te worden. Met welke leveranciers wilt u dit graag ondernemen? We hopen dat u ze van deze mogelijkheid op de hoogte wilt stellen. Leveranciers doen alleen mee als juweliers dit willen (en andersom natuurlijk ook). Aanvullingen zijn dus ook van harte welkom om samen het beste samenwerkingssysteem te bouwen.

Maak een gratis account aan op www.prismanote.com, dan hoeft u alleen nog maar op ‘meedoen’ te klikken bij alle campagnes van uw merken!

Wat is PrismaNote?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *