HOUDT VOORTDUREND CONTACT MET UW KLANTEN
ZONDER DAT HET EXTRA TIJD KOST.

crm tool prismanote

 Zorg dat uw klanten terugkomen met PrismaNote CRM.

U verkoopt een accessoire in de winkel, super! U pakt het mooi in en loopt vriendelijk mee naar de uitgang. Dag klant, tot ziens? Meestal is het stiekem toch weer afwachten of de klant nog eens terugkomt. Hoe mooi zou het zijn, als u vaker contact met uw klant hebt zonder dat het u extra tijd kost.

 

 

Het wordt steeds moeilijker om de klant aan je te binden.

Hoe zorg je als retailer dat je na de aankoop nog in beeld blijft bij je klanten? We merken het aan ons eigen koopgedrag. We kopen vaak bij retailers die het beste bij ons “in beeld” zijn. Veel retailers hebben goede producten. Maar hoe bepalen we waar we onze aankoop doen? Meestal denken we daar niet zo lang over na, maar kiezen we onbewust voor degene die op het juiste moment het juiste product voor ons heeft. Vaak is dit nog steeds de lokale winkel in de buurt. Echter verandert wel de manier waarop wij aankopen doen. We zoeken vaker dingen eerst op en willen niet voor niets naar de winkel gaan zonder dat we weten wat er te krijgen is. Regelmatig digitaal contact beïnvloedt onze “onbewuste” voorkeur voor een retailer.

Wat levert digitale contactmomenten met mijn bestaande klanten op?

Het is bewezen dat contactmomenten omzet opleveren. Momenteel gebruikt 70% van de mensen digitale middelen zoals Facebook, bij een aankoop. 90% van de consumenten geeft zelfs aan positief te worden beïnvloed door de reviews van andere klanten. Retailers die inspelen op het digitale contact met klanten hebben gemiddeld 30% meer omzet uit bestaande klanten. Het is dus van belang dat u bouwt aan uw klantenbestand en in beeld blijft van de consument.

 

 

Bouwen aan een goed klantenbestand

Een consument die iets bij u gekocht heeft, is dus goud waard! Niet alleen bent u meerdere keren bij die persoon goed in beeld gekomen, maar hebt u ook uiteindelijk zijn vertrouwen gewonnen. Mensen die met een positieve ervaring iets bij u gekocht hebben, zullen eerder uw winkel promoten en ook eerder terugkomen voor een nieuwe aankoop. Het is dus van belang om te bouwen aan een goed klantenbestand, zodat u weet wie wat wanneer gekocht heeft. Een goed klantenbestand biedt u de mogelijkheid om vaker in beeld te komen bij uw huidige klanten. Hiermee kunt u aan reclame doen zonder dat het geld kost.

 

Zelf handmatig de klantgegevens vastleggen kost ontzettend veel tijd. Bovendien krijgt u minder gegevens van klanten, omdat ze geen goede reden hebben om hun informatie achter te laten. Met dit probleem is PrismaNote aan de slag gegaan en is er een schitterende oplossing gerealiseerd. Met CRM / Garantietool van PrismaNote heeft de koper een goede reden om zijn gegevens achter te laten. Daarnaast bouwt u automatisch aan uw klantenbestand en bent u geen tijd kwijt om tot 8x extra in beeld te komen bij uw klanten via email.

 

 

Zitten mijn klanten wel te wachten op mijn emails?

Maar het is begrijpelijk als u kritisch bent over email marketing. Wie zit er tegenwoordig te wachten op spamberichten? Email wordt echter door velen dagelijks gebruikt en van relevante informatie wordt uw klant nog steeds blij. Het is dus super interessant om naast het meedenken met de aankoop, ook mee te denken met het onderhoud van het horloge of sieraad. Hierbij is het van belang dat klanten op het juiste moment van u horen en dat de informatie relevant is.

 

Het kost natuurlijk behoorlijk wat tijd om dagelijks in het klantenbestand te kijken wie u een relevante email kunt sturen. PrismaNote CRM neemt al deze inspanning op zich door automatisch acht emails te sturen in een periode van 2 jaar na de aankoopdatum. Persoonlijk en helemaal in uw huisstijl. U heeft dus een digitaal contactmoment met de klant zonder dat u er zelf druk mee bent.

 

TIL UW CRM PROCES NAAR EEN HOGER NIVEAU.

 

IT moet voor u een simpele toolbox zijn die goed werkt en waarmee u handig weet om te gaan. Vergelijk het met een auto. Je hoeft niet persé te weten hoe de motor werkt, maar je moet weten waar je heen wilt en hoe je hem gebruikt. Zo kunt u PrismaNote CRM gebruiken. Niet moeilijk en vooral super handig om contact met uw bestaande klanten te houden.

Hoe werkt PrismaNote CRM?

1. De klant koopt een horloge in de winkel. U pakt de accessoire mooi in en boekt het af in uw kassasysteem. Dan vraagt u of u het garantiebewijs digitaal mag opsturen naar zijn e-mailadres. Dit vindt de klant vaak handig om het papieren bewijs dan niet meer kwijt te raken. Maak via de PrismaNote software een foto met uw smartphone, tablet of camera van het garantiebewijs. Hiervoor is ook een systeem leverbaar die aangesloten is op uw computer.

2. U of de klant vult enkele gegevens in van zichzelf en klikt op “versturen”. Nu krijgt de klant een email met een foto van het garantiebewijs. De email lay-out wordt professioneel in uw huisstijl verzorgd.

3. De PrismaNote software doet nu automatisch zijn werk. Hij helpt de klant bijvoorbeeld herinneren wanneer hij toe is aan een nieuwe batterij of een nieuwe horlogeband. Omdat deze mails geen spam bevatten, heeft de klant het gevoel van service. Er blijft contact tussen u en de klant, zodat de klant u eerder in gedachten houdt. Ook kan u zelf aangeven welke e-mails wel of niet verstuurd moeten worden.

Wilt u meer omzet behalen door loyale klanten?
Met PrismaNote CRM genereert u automatisch contactmomenten nadat de klant bij u in de winkel is geweest.

Het opbouwen van een goed klantenbestand is dus belangrijk om meer resultaat met uw huidige klanten te realiseren. Daarnaast is het belangrijk om de klant, als expert op het gebied van accessoires, relevante informatie te bieden op het juiste moment. Met de PrismaNote CRM tool komt u meerdere keren bij de klant (op een professionele manier) in beeld zonder dat het u tijd kost. U registreert wie wat wanneer gekocht heeft. Dit is uw kans om automatisch uw serviceniveau te verhogen, interessante klantgegevens te verzamelen en meer resultaat te boeken.

Mobiele apps PrismaNote Garantietool CRM klanten database bouwen

De voordelen kort op een rij:
– Meer tevreden klanten.
– Acht extra contactmomenten na iedere aankoop.
– Tijdbesparend bouwen aan een database loyale klanten.
– Het ‘onbewuste’ van uw klanten wordt gericht op uw winkel.
– Meer mond-tot-mond reclame.
– Meer positieve reviews.
– Bestaande klanten komen eerder terug om wat te kopen.