De branche zet schouder aan schouder

De komst van het internet heeft winkeliers voor uitdagingen gesteld. Hoe blijft de detailhandel relevant voor de consument? Steeds meer winkeliers sluiten hun deuren, want een digitale transitie is duur en ingewikkeld. Daarom slaat de juweliersbranche de handen inéén. In deze blog leggen we uit hoe PrismaNote werkt en waarom het zo onderscheidend is van andere systemen.

Onderstaande schets geeft weer hoe de winkelier PrismaNote gebruikt. Gedeelde processen worden geautomatiseerd, terwijl elke partij wel zijn onafhankelijkheid behoudt en zich kan blijven onderscheiden van zijn concurrent.

Het complete winkelsysteem

Wat houdt dit in voor de juwelier? Met PrismaNote hebt u alle oplossingen die nodig zijn in één systeem:

  • Kassa
  • Webshop
  • Inkoop
  • Voorraadbeheer
  • Reparatieverwerking
  • Statistieken
  • Marketing

Uiteraard kan u ook bonnen en labels printen en bijvoorbeeld medewerkers het systeem laten gebruiken. Daarnaast werkt de kassa zowel op uw huidige desktop als op een tablet.

Ook de website kan u zelf maken en bijhouden zonder verstand van coderen. U bespaart veel tijd, omdat uw voorraad direct op uw website wordt getoond. Dit is belangrijk, want 1 op de 4 consumenten durft niet meer naar de winkel als hij niet zeker weet of u het product op voorraad hebt.

Maar wat maakt dit systeem dan zo uniek? Het automatiseren van communicatie en samenwerking.

 

Automatiseren van communicatie en samenwerking

PrismaNote is specifiek ontwikkelt voor onze branche en werkt 100% online. Hierdoor kunnen we gezamenlijk werk laten verdampen en communicatie sneller laten gaan. Echter houdt u wel grip op uw eigen processen. Zo deelt u bijvoorbeeld nooit gegevens van uw klanten!

 

Productdatabase

Maar elke partij werkt wel in dezelfde productdatabase. Hier staan op dit moment ruim 250.000 producten in. Deze kan u met één klik toevoegen aan uw eigen kassa en webshop. Als uw leverancier of een andere juwelier er een product inzet, is het ook direct voor u beschikbaar. Wordt er een algemeen gegeven, zoals kastkleur, gewijzigd en goedgekeurd? Dan is dit direct voor elke gebruiker gewijzigd.

Eigen gegevens, zoals inkoopprijzen, voorraad en verkoopprijzen zijn wel afgeschermd. Hiermee bespaart elke winkelier enorm veel tijd en wapent de branche zich voor grote partijen, zoals Amazon en Bol. Op deze platformen worden gebruikers namelijk tegen elkaar uitgespeeld. De marges dalen en er worden commissies gevraagd als u iets verkoopt.

 

Service verlenen

Het verlenen van goede service gaat een steeds belangrijkere rol spelen voor juweliers. Maar u kent vast wel het gevoel als u een leverancier moet bellen om te vragen naar de status van een reparatie of order. Een tijdrovende klus dat opgelost kan worden met een transparant systeem. Met PrismaNote kan de leverancier in zijn systeem reageren en de status bijwerken. Dit is dan ook direct zichtbaar bij de specifieke reparatie in uw systeem. Zo weet elke medewerker direct hoe het ervoor staat. Log gerust eens in op www.prismanote.com om het systeem zelf te zien.

Daarnaast werken we momenteel aan een nieuwe functionaliteit op de website. Hiermee kan de consument zelf een reparatie of aanvraag indienen. Deze staat dan direct in uw systeem en u hoeft alleen nog maar met de klant te overleggen. De klant weet zo direct dat hij bij u aan het goede adres is en u bespaart weer tijd met het invoeren.

 

Gezamenlijk marketing doen

Maar waarom zou een leverancier hieraan mee willen doen? Omdat ze hiermee tijd besparen en de juwelier beter van dienst kunnen zijn. Echter heeft PrismaNote ook op het gebied van marketing voordeel voor zowel de leverancier als juwelier.

Online marketing is het meest effectiefst, maar hoe zet een merk dat in zonder de juwelier voorbij te gaan? Met PrismaNote wordt er voor elke promotie een ‘dynamische landingspagina’ gemaakt. Klikt iemand uit Groningen op de advertentie en komt hij op deze pagina? Dan ziet hij de aangemelde juwelier uit Groningen erbij staan. Een geïnteresseerde uit Tiel ziet echter een hele andere juwelier. Op deze manier kan de leverancier landelijk zijn merk promoten en krijgt de juwelier de bezoekers. U doet zo gratis online marketing zonder dat u kennis nodig hebt van adverteren.

 

Het doen van inkoop

Wat is de status van uw voorraad? Inkopen is lastig. Hoe weet je of je een product in de winkel neemt dat goed doorverkoopt? Ook brengt een hoge voorraad en lage omloopsnelheid de continuïteit van uw juwelierszaak in gevaar. Er zijn weinig mogelijkheden om te innoveren, want al het vermogen zit in spullen.

Technisch gezien is het met PrismaNote ook mogelijk om de voorraad van een merk door uw vertegenwoordiger te laten regelen. U stelt een maximaal bedrag in en de vertegenwoordiger kan hiermee aan de slag. Eventueel geeft u de leverancier inzicht in verkopen en voorraad, zodat hij flexibel producten kan terugnemen en bestsellers kan leveren. Dit laatste voordeel is vooralsnog een functionaliteit die pas aan het eind 2019 goed werkt.

 

Het jaar 2025

Zoals u leest, werken er al veel onderdelen en is er nog veel mogelijk. Dankzij de nieuwe systeemarchitectuur is alles ook te realiseren. Hoe denkt u dat 2025 eruit ziet? De wereld wordt steeds transparanter. De consument koopt steeds meer op zijn smartphone en uit het verre buitenland. Door schouder aan schouder te staan, kan juist de lokale winkelier het onderscheidt maken. Doe mee en maak een gratis account op www.prismanote.com.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *