Twee trends waar je op in wil spelen met een goed winkelsysteem

Beste winkelier, zet door met het automatiseren van uw processen! Er komen trends aan waar u graag op in wilt spelen met goede software; AI (en big data) en het gebruik van geluid en spraak. Natuurlijk hoeft u geen expert te worden op dat gebied. Het is echter wel interessant om te begrijpen hoe dit de aankopen van klanten gaat beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk dat uw huidige winkelsysteem geschikt is om in te spelen op deze nieuwe ontwikkelingen.

AI & Big Data

Hoe meer informatie uw systeem tot zijn beschikking heeft, hoe beter u de klant van dienst kan zijn. Daarom voldoet een kassa dat op zichzelf staat niet meer aan de huidige eisen. Stap over naar een systeem dat volledig online werkt, want dat communiceert goed met andere bedrijven en nieuwe functionaliteiten. Zo heeft u betere toegang tot bijvoorbeeld de informatie van leveranciers.

Waarom is dat interessant? Als uw winkelsysteem toegang heeft tot veel informatie en gebruik maakt van algoritmes, kan het slimme keuzes maken voor bijvoorbeeld voorraadbeheer. Zo werkt dat bij PrismaNote ook. Elke gebruiker werkt in dezelfde productdatabase. Hierdoor heeft u toegang tot alle informatie van uw leveranciers. Het winkelsysteem kan dan bijvoorbeeld aanbevelingen doen met bestsellers voor bepaalde doelgroepen. Op deze manier werkt u samen, zonder uw onafhankelijkheid te verliezen. Zo heeft u dus uw eigen processen (zoals kassa en webshop) in één systeem, maar ook die van uw leveranciers.

Geluid en Spraak

Een online geprogrammeerd winkelsysteem heeft nog een groot voordeel. Het communiceert veel beter met nieuwe producten en functionaliteiten (internet of things). Over enkele jaren verandert ‘geluid’ de manier hoe klanten hun aankopen doen en hoe we communiceren met leveranciers. U kan hier nu al op voorbereidt zijn door gebruik te maken van een winkelsysteem dat hier de architectuur voor biedt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *