U heeft een website of webshop maar het aantal bezoekers valt tegen. Iedere ondernemer wil graag zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen. Maar hoe werkt zoiets? Welke factoren spelen daarbij een rol? We gaan in op een aantal daarvan.

Het mysterie van Google

Zoekmachines zoals Google hanteren ruim 200 ranking factoren om te bepalen hoe hoog uw webshop scoort in de zoekresultaten. Op alle fronten verbetering aanbrengen is onbegonnen werk. Zeker omdat die factoren ook regelmatig worden aangepast. Bovendien zijn niet alle factoren bekend. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om hoger in het begeerde lijstje terecht te komen.

 

SEO versus SEA

SEO staat voor Search Engine Optimisation en houdt alle (organische) acties in die u verricht om beter gevonden te worden door zoekmachines als Google. Search Engine Advertising (SEA) houdt betaalde activiteiten in, zoals Google Adwords. Bij optimalisatie denkt men al gauw aan zoekwoorden en dat is ook terecht. Maar dat begint met een goede analyse van de klant. Wie zou waarnaar op zoek kunnen zijn? Vertaal dit vervolgens naar kwalitatieve inhoud op de site die aan de zoekvragen voldoen en waar de juiste zoekwoorden in verwerkt zijn.

 

Durf specifiek te zijn

Op zoekwoorden zit veel concurrentie. Zo vindt je op het zoekwoord horloges enorm veel resultaten. Ernaar streven om bij dit zoekresultaat bovenaan te komen is wel erg ambitieus. Probeer zoektermen daarom wat specifieker te maken en eventueel langer. Mensen die specifieke wensen hebben zullen uw product dan ook kunnen vinden. De concurrentie is kleiner, dus hoger ermee scoren is dan een stuk gemakkelijker. Met een keyword onderzoek stel je vast welke zoekwoorden belangrijk zijn om te gebruiken op de website.

 

Zorg voor kwalitatieve content

Om vervolgens te strooien met zoekwoorden in de tekst lijkt verleidelijk maar daar is Google niet gevoelig voor. Sterker nog, websites worden er zelfs voor bestraft. Het is dus belangrijk om content te maken van goede kwaliteit. Wees origineel en schrijf korte omschrijvingen over de producten. Pakkende titels, accurate informatie en relevante afbeeldingen en video’s zullen zeker bijdragen aan een hogere ranking. Zeker als regelmatig wijzigingen hierin plaatsvinden op de site. Het geeft bezoekers dan ook meteen een reden om terug te komen. Maar u kunt nog meer doen.

 

Vergroot de naamsbekendheid

Zoekmachines kijken niet alleen naar de inhoud van uw site maar naar de hoeveelheid mensen die linken naar uw website of webshop. Zorg dat een link naar uw website te vinden is op relevante sites die al een goede naamsbekendheid hebben opgebouwd. Neem bijvoorbeeld contact op met bloggers en journalisten die affiniteit hebben met uw producten en wel een link of leuk stukje met link zouden willen plaatsen. Werk samen met de juiste influencers en gebruik advertorials met een leuke inhoud om het aantal bezoekers naar uw website te verhogen. Een andere manier om dit te doen is via Affiliate marketing. U beloont dan andere website-eigenaars als duidelijk wordt vastgesteld dat verkoop een direct resultaat is van een klik op hun specifieke link.

 

Hoewel activiteit op platforms als Facebook en Instagram niet direct invloed hebben op uw ranking in Google helpt dit u wel degelijk. Iedere post kan een websitebezoeker opleveren en dat is weer gunstig voor uw positie in de zoekresultaten.

JUWELIER, START VANDAAG NOG
MET HET AUTOMATISEREN VAN UW WINKEL.

Deel deze post:

Was deze informatie waardevol?

Laat je inspireren met gratis tips en ideeën voor het digitaliseren van de winkel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste tips & tricks.

.

PS: wij houden ook niet van spam en u kan zich altijd eenvoudig uitschrijven.

Share by: